Ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου ζητάει την «εκμετάλλευση» του Οχυρού ΛΙΣΣΕ

Να παραχωρηθεί η «εκμετάλλευση» του «Οχυρού ΛΙΣΣΕ» στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου ζήτησε η Δημοτική Αρχή συνεπικουρούμενη από τον Βουλευτή Κωνσταντίνο Μπλούχο.

Προς τούτο ο βουλευτής Δράμας Κων/νος Μπλούχος και ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου Γιάννης Κυριακίδης, είχαν διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αφενός με τον Υπουργό Νικόλαο Παναγιωτόπουλο αφετέρου με τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή με τους οποίους συζήτησαν το θέμα της παραχώρησης εκ μέρους του Υπουργείου προς τον Δήμο. Ο δήμος ζητά να του παραχωρηθεί το δικαίωμα εκμετάλλευσης του «Οχυρού ΛΙΣΣΕ» για χρονικό διάστημα άνω των 10 ετών ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις από ένταξη του ιστορικού μνημείου σε προγράμματα τουριστικής και εκπαιδευτικής αξιοποίησης.

Ο βουλευτής Κων/νος Μπλούχος ενημέρωσε το δημοτικό Συμβούλιο του Νευροκοπίου στην συνεδρίαση του οποίου παραβρέθηκε για τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν με τον Δήμαρχο κ. Κυριακίδη στην Αθήνα, με στελέχη της κυβέρνησης, ανώτερους υπηρεσιακούς λειτουργούς και οργανισμούς σχετικά με το θέμα του ΟΧΥΡΟΥ αλλά και άλλα θέματα της περιοχής.

 

Πηγή: dramini.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις