Ο αγώνας «Έξι Κορυφές» έρχεται την πανσέληνο του Αυγούστου

Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης Frozen Peaks – Ψυχρές Κορυφές (διοργάνωση αγώνων η οποία θα πραγματοποιούνταν στις αρχές Μαΐου), συναισθανόμενη την απογοήτευση πολλών αθλητών – αθλουμένων, από την αναβολή – μεταφορά – ακύρωση όλων των διοργανώσεων, λόγω της πανδημίας Covid-19, ετοίμασε μια νέα πρόκληση.

Οι άνθρωποι της διοργάνωσης, θέλοντας να δώσουν μια νέα ευκαιρία, είτε για προπόνηση, είτε για ευγενή άμιλλα, είτε για διασκέδαση, τώρα που οι υγειονομικές συνθήκες ομαλοποιούνται, προγραμματίζουν για την 1η Αυγούστου, παραμονή της πανσελήνου, την αθλητική δράση Six Peaks (Έξι κορυφές).

Το Six Peaks, είναι μια ορεινή διαδρομή 25 χιλιομέτρων με συνολική υψομετρική διαφορά 2.500 μ. Ξεκινά από το χωριό Πύργοι της Δράμας, διασχίζει το φαράγγι των Πύργων και περνά από τις έξι ψηλότερες κορυφές του Φαλακρού όρους, (Καρτάλκα, Χιονότρυπα (Καφετέρια), Προφήτης Ηλίας και τις τρεις κορυφές της Βάρδαινας), με κατάληξη στη βάση του χιονοδρομικού κέντρου.

Επειδή είναι καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες τη μέρα είναι υψηλές και αποτρεπτικές για δραστηριότητες, η εκκίνηση της διαδρομής θα δοθεί στις 19:00 από την πλατεία των Πύργων του Δήμου Κ. Νευροκοπίου. Η συνάντηση των αθλητών θα πραγματοποιηθεί, νωρίτερα, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και από εκεί με ευθύνη των ανθρώπων της διοργάνωσης και τηρώντας αυστηρά το πρωτόκολλο για τις μετακινήσεις (σε ότι αφορά στα μέτρα μετάδοσης του κορωνοϊού), οι αθλητές θα μεταφερθούν στο χώρο εκκίνησης, στους Πύργους. Η αναχώρηση από το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, προγραμματίζεται για τις 17:30.

Μη σας ξεγελά ότι είναι καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες είναι υψηλές τη μέρα. Τη νύχτα η θερμοκρασία πέφτει και το κρύο είναι αισθητό, ιδιαίτερα αν φυσάει στις κορυφές, ενώ η δράση, διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του Frozen.

Σε ότι αφορά στον εξοπλισμό των αθλητών, υποχρεωτικός είναι μόνο ο φακός κεφαλής και υδροδοχείο 1L, αλλά συνιστάται, αντιανεμική μπλούζα, οποιοδήποτε κάλυμμα κεφαλής (μπαντάνα ή καπέλο) και γάντια.

Θα υπάρχουν Σημεία Ελέγχου και Σταθμοί Τροφοδοσίας στο Καταφύγιο 3.640 μ. Σημείο Ελέγχου, Αετοπηγή 9.160 μ. Υδροδοσία, Καφετέρια 12.460 μ. Υδροδοσία και σάντουιτς, Μαντρί 14.990 μ. Σημείο Ελέγχου, Βάση Βάρδαινας 17.860 μ. Σημείο Ελέγχου, Βάρδαινα 1η 19.520 μ. Νερό, Ισοτονικά, και τελευταίο σημείο το Χιονοδρομικό στα 25.410 μ. Γεύμα.

Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού, είναι οι 8 ώρες. Η διοργάνωση, θέτει επίσης ως ανώτατο όριο συμμετοχών τα 100 άτομα. Οι 60 θέσεις θα καλυφθούν από όσους έχουν εγγραφεί και τακτοποιηθεί οικονομικά σε κάποιον από τους αγώνες Frozen Peaks της διοργάνωσης (Πανόραμα, Highlands, Ήρωες και Λίσσε) για το 2020. Για τους αθλητές της κατηγορίας αυτής η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι υπόλοιπες 40 θέσεις θα καλυφθούν από λοιπούς ενδιαφερόμενους, με κόστος συμμετοχής τα 10 ευρώ, ενώ θα υπάρξουν δύο γενικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών με έπαθλο αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.

Οι συμμετέχοντες αθλητές, έχουν τη δυνατότητα διαμονής με σκηνές στο χώρο του χιονοδρομικού ή στο σαλέ.

Η διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα, εξαρτάται από την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα μας, και με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

 

Πηγή: proinos-typos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις