Ασύρματο δίκτυο σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Νευροκοπίου

Την προμήθεια εγκατάστασης ασύρματου δικτύου Wi-Fi στις κοινότητες του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, προκειμένου να παρέχεται δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποφάσισε ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου.

Ανάλογες προσπάθειες έγιναν και πριν από 5 ή 6 περίπου χρόνια, αλλά τελικώς δεν λειτούργησαν και απέτυχαν τεχνολογικά, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος κάτω Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης.

Η εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi4EU και θα παρέχει στους δήμους τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ. Τα κουπόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση εξοπλισμού Wi-Fi σε δημόσιους χώρους εντός των ορίων του δήμου, οι οποίοι δεν διαθέτουν ήδη σημεία δωρεάν ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi.

«Στο πλαίσιο του προγράμματος επιλέγουμε σημεία μέσα στα όρια του δήμου, σε όλες τις κοινότητες, όπου θα τοποθετηθούν μηχανήματα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο. Τα σημεία που επιλέχθηκαν βρίσκονται μεν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Νευροκοπίου, τα οποία όμως μπορεί να έχουν διαφορετική εμβέλεια. Στόχος μας είναι τα σημεία αυτά να λειτουργήσουν στις κοινότητες, εκεί όπου πραγματικά γίνεται δουλειά και η λειτουργία του Wi-Fi είναι απαραίτητη» σημειώνει ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου.

Ο κ. Κυριακίδης εξηγεί, παρόλα αυτά, ότι τα χρήματα που διατίθενται για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος δεν επαρκούν. Εκτιμά ότι από πλευράς ΕΕ θα έπρεπε να διατεθούν περισσότερα χρήματα για να γίνουν μεγαλύτερες παρεμβάσεις, καθώς η πρόσβαση στο διαδίκτυο αποτελεί αγαθό, και είναι απαραίτητο να υπάρχει πρόσβαση παντού. Διευκρίνισε, για την αποφυγή παρανοήσεων, ότι η υλοποίηση του προγράμματος δεν σημαίνει ότι θα διατεθεί δωρεάν ίντερνετ στις κοινότητες, αλλά μόνο σε ορισμένα σημεία τους. «Αυτή τη στιγμή είμαστε ενταγμένοι στο πρόγραμμα και βρισκόμαστε στη φάση ανάθεσης του έργου της τοποθέτησης σε ανάδοχο, ο οποίος θα εγκαταστήσει τις συσκευές» διευκρίνισε ο κ. Κυριακίδης σχετικά με την εξέλιξη αυτής της δράσης.

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις