Σε κατ’ οίκον αντιγριπικούς εμβολιασμούς προχωρά το νοσοκομείο Δράμας

Σε κατ’ οίκον αντιγριπικούς εμβολιασμούς προχωρά για πρώτη φορά φέτος το Νοσοκομείο της Δράμας μέσω της υπηρεσίας του «Κατ’ οίκον φροντίδα – νοσηλεία», όπως εξήγησε ο επισκέπτης Υγείας και υπεύθυνος της υπηρεσίας κ. Παναγιώτης Παναγιωτίδης. Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας θα διαθέσει κινητή μονάδα για την εξυπηρέτηση των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και έχουν αδυναμία μετακίνησης.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με την εν λόγω υπηρεσία του Νοσοκομείου κλείνοντας ραντεβού, προκειμένου να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο στο σπίτι από τα στελέχη της υπηρεσίας του Νοσοκομείου της Δράμας.

Ο κ. Παναγιωτίδης επεσήμανε ότι ο ορισμός των ραντεβού ξεκινά από τώρα, αν και η έναρξη των εμβολιασμών θα γίνει από τις 15 Οκτωβρίου και έπειτα, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που υπάρχουν. Η Υπηρεσία κατ’ οίκον φροντίδας – νοσηλείας του Νοσοκομείου θα συγκεντρώσει τα ραντεβού, θα προγραμματίσει τις επισκέψεις και ακολούθως θα γίνουν οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί κατ’ οίκον.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την τηλεφωνική γραμμή 2521350451 κάθε Τρίτη και Τετάρτη από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι για να κλείσουν τα ραντεβού τους. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται στους άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά και στο οικογενειακό τους περιβάλλον, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον και ένδειξη να γίνει κάτι τέτοιο. Οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί τα αντιγριπικά εμβόλια και να τα διαθέτουν στο σπίτι την ημέρα του ραντεβού. Η συνταγογράφηση για την προμήθεια των αντιγριπικών εμβολίων από τον γιατρό τους είναι δωρεάν, όπως είπε ο κ. Παναγιωτίδης, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει τεθεί κάποια χρονική προθεσμία μέσα στην οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί.

«Η υπηρεσία «Κατ’ οίκον φροντίδα – νοσηλεία» του νοσοκομείου απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες, δηλαδή σε ανθρώπους που δεν μετακινούνται αλλά και σε ανθρώπους που χρειάζονται ασθενοφόρο για τη μετακίνησή τους. Στο πλαίσιο της υπηρεσίας αποφασίσαμε φέτος, εκτός από τους ασθενείς μας, που έτσι κι αλλιώς εμβολιάζουμε για τη γρίπη, να απευθυνθούμε και σε άλλους ασθενείς που δεν είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα κατ’ οίκον νοσηλείας αλλά θέλουν να προχωρήσουν σε αντιγριπικό εμβολιασμό».

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις