Προσλήψεις 7 εκπαιδευτών στο Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης»

Στην πρόσληψη 7 εκπαιδευτών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Κέντρου Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» προχωρά ο Δήμος Δράμας. Οι προσλήψεις αφορούν μία θέση Φωτογράφου, τρεις θέσεις Ζωγράφων, μία θέση Υαλουργού (βιτρώ), μία θέση Κεραμίστα και μια θέση Θεατρολόγου (ΠΕ), για εννέα μήνες.

Η υπεύθυνη του Κέντρου Νεότητας κα Δέσποινα Παρασίδου δήλωσε ότι η λειτουργία του Κέντρου Νεότητας επηρεάστηκε αρνητικά από την πανδημία. Οι δραστηριότητές του, τα εκπαιδευτικά μαθήματα και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις διακόπηκαν από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου που άρχισαν οι εγγραφές για τη νέα περίοδο με την τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον covid-19.

«Ήδη διανύουμε τη 2η εβδομάδα εγγραφών ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και τα μαθήματα στα εικαστικά προγράμματα του κέντρου. Σε ό,τι αφορά τις ειδικότητες, θα πρέπει να πούμε ότι περισσότερο δημοφιλή είναι τα μαθήματα ζωγραφικής και τα μαθήματα κεραμικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον και για τα υπόλοιπα μαθήματα. Ο αριθμός των πολιτών που παρακολουθούν τα μαθήματα του Κέντρου Νεότητας κάθε χρόνο είναι περίπου 200. Ο αριθμός τους μεταβάλλεται από χρονιά σε χρονιά αλλά και από μήνα σε μήνα» εξηγεί για τη λειτουργία του κέντρου η κα Παρασίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάθεση νέων αιθουσών του ανακατασκευασμένου παλιού δημαρχείου για τη λειτουργία του Κέντρου Νεότητας έχει αναβαθμίσει αναμφίβολα τη λειτουργία του καθώς, όπως αναφέρει η κα Παρασίδου, ο νέος χώρος διευκολύνει το Κέντρο Νεότητας, αφού δίνει τη δυνατότητα παράλληλης παροχής προγραμμάτων και παρέχει καλύτερες συνθήκες μαθημάτων που πλέον γίνονται με μεγαλύτερη άνεση. Αυτό είναι θετικό, διότι και φέτος φάνηκε ότι υπάρχει ζήτηση από τους πολίτες για τα μαθήματα του Κέντρου Νεότητας.

Το Κέντρο Νεότητας Δράμας «Γεώργιος Παρασίδης» που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1988, στις 8 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε 32 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον πολιτισμό της περιοχής μας. «Όλα αυτά τα χρόνια πιστεύω ότι μείναμε πιστοί στον στόχο που είχε θέσει ο εμπνευστής αυτής της ιδέας, ο Γιώργος Παρασίδης, το όνομα του οποίου φέρει το Κέντρο Νεότητας. Ακόμη και σε δύσκολες εποχές, όπως αυτή που διανύουμε, προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος σε ό,τι αφορά την τέχνη και τον πολιτισμό, που και για εμάς που το στελεχώνουμε είναι περισσότερο τρόπος έκφρασης και ζωής» σημείωσε η υπεύθυνη του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Δράμας.

Υποβολή αιτήσεων

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των προσληφθέντων θα καθοριστεί από τον αριθμό των αιτήσεων των ωφελουμένων. Η δαπάνη μισθοδοσίας τους θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την καταβολή αντιτίμου που θα καταβάλλουν οι ωφελούμενοι δημότες. Κατά την επιλογή θα συνεκτιμηθούν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, καθώς και η προηγούμενη εμπειρία των υποψηφίων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στο δημοτικό κατάστημα από σήμερα, 24/09 μέχρι και τις 03/10 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, προκειμένου να καταθέσουν την αίτησή τους και το βιογραφικό τους είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Η αίτηση μπορεί να κατατεθεί και ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην υπηρεσία στη διεύθυνση: Δήμος Δράμας Βερμίου 2 & 1ης Ιουλίου γωνία 66133 Δράμα. Υπόψη κ. Στυλιανής Καραγιώργη (τηλ .επικοινωνίας 2521350694). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής.

Μαζί με την αίτηση θα υποβληθούν και τα σχετικά δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν τα απαιτούμενα για κάθε θέση προσόντα. Τα δικαιολογητικά είναι:

Τίτλος σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τις ειδικότητες: ΔΕ Φωτογράφων, ΔΕ Ζωγράφων, ΔΕ Υαλουργών (βιτρώ) και ΔΕ Κεραμίστα. Τίτλος σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την ειδικότητα: ΠΕ Θεατρολογίας.

Προϋπηρεσία. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις