Φεστιβάλ Φιλίππων: Ποιες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, μετά από κοινή απόφαση με τον Δήμαρχο Καβάλας και δεδομένου των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας λόγω του κορονοϊού, ενημερώνει το θεατρόφιλο κοινό ότι θα πραγματοποιηθούν μόνο οι εκδηλώσεις – παραστάσεις που ήταν προγραμματισμένες να παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, συμπεριλαμβανομένων των παραστάσεων του 4ου Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος.

Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να παρουσιαστούν σε μικρότερους χώρους μέσα στην πόλη της Καβάλας και συγκεκριμένα οι:

  1. «Ο Μότσαρτ στο βουνό των Κενταύρων»
  2. «Στα όνειρα των ποιητών»
  3. «Τα Παράσιτα του Παραδείσου»
  4. «Σπίτι μου σπιτάκι μου πες μου μια ιστορία»

Η παράσταση “Μήδεια” του Georg Benda, Ανάμεσα στη λογική και τη μανία με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα πραγρατοποιηθεί κανονικά την Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 21.00

Η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο μαέστρος Μάρκελλος Χρυσικόπουλος ερμηνεύουν το έργο του Τσέχου συνθέτη Georg Anton Benda (1722 – 1795) «Μήδεια», σε λιμπρέτο του Γερμανού ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Friedrich Wilhelm Gotter και απόδοση στα ελληνικά από τον Γιάννη Καλλιφατίδη. Πρόκειται για ένα μονόπρακτο μελόδραμα βασισμένο στον κλασικό αρχαιοελληνικό μύθο, όπου το κείμενο δεν τραγουδιέται, αλλά απαγγέλλεται παράλληλα με τη μουσική. Το ποικίλο μουσικό τοπίο του Benda αναδεικνύει με ένταση όλες τις εσωτερικές συγκρούσεις αυτής της μοναδικής γυναίκας. Ο έρωτας και το μίσος, η οργή και η οδύνη, η βαθιά επιθυμία για εκδίκηση και η μητρική αγάπη διαδέχονται καταιγιστικά το ένα το άλλο οδηγώντας στην καταστροφική κορύφωση, την αδιανόητη πράξη της παιδοκτονίας. Η «Μήδεια» είναι από τα έργα που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία, γι’ αυτό και σύμφωνα με τη συνήθεια της εποχής έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα πολλές και διαφορετικές μεταγραφές, ώστε η σύνθεση να γίνει «προσβάσιμη» από μια μεγάλη μερίδα του μουσικόφιλου κοινού. Στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων θα παρουσιαστεί η εκδοχή για πιάνο (Λειψία, 1778) σε εκτέλεση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου, ενώ και τα πέντε πρόσωπα του έργου, η Μήδεια, ο Ιάσων, τα δυο παιδιά τους και η Παιδαγωγός ερμηνεύονται από την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη (υποχρεωτική τηλεφωνική κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510220876 – 7 πρωινές ώρες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο μετά την έναρξη της παράστασης. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις