Eπιστρέφει στη Δράμα η εστιάμαξα του Orient Express τον Οκτώβριο

Όπως είναι γνωστό, το βαγόνι που βρισκόταν για πολλά χρόνια στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Δράμας, είχε ζητηθεί από τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής, και ο ΟΣΕ είχε ζητήσει να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Μετά από διαμαρτυρίες του ΜΕΑΣ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Σιδηροδρομικών και Φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας, σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας και τη δημοτική αρχή, είχε αποφευχθεί η πρώτη προσπάθεια του ΟΣΕ να την πάρει στην Αθήνα. Μετά όμως από μερικές μέρες, τελικά ο ΟΣΕ κατάφερε να την πάρει με την υπόσχεση ότι θα την επέστρεφε στη Δράμα.

Έτσι η original εστιάμαξα του Orient Express, φορτώθηκε σε μια μεγάλη πλατφόρμα και αναχώρησε για την Αθήνα. Μετά από αρκετό διάστημα, παρουσιάστηκε για ορισμένα δευτερόλεπτα σε τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής, ενώ επρόκειτο να εκτεθεί σε εκθεσιακό Μουσείο της ΟΣΕ στην Αθήνα. Κάτι που τελικά δεν έγινε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Φαίνεται όμως ότι η περιπέτεια αυτή της εστιάμαξας του Orient Express, αναμένεται να έρθει στη Δράμα κάποια στιγμή τον Οκτώβριο. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε προχθές ο γενικός γραμματέας του ΜΕΑΣ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Σιδηροδρομικών και Φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας κ. Παναγιώτης Μακρόπουλος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, στην παρουσίαση των προσπαθειών για το νέο Σιδηροδρομικό Μουσείο Δράμας και τη δημιουργία Σιδηροδρομικού Περιπάτου στο Σταθμό της Δράμας.

Όπως συγκεκριμένα είπε ο κ. Μακρόπουλος, η εστιάμαξα αυτή είναι η original του γνωστού συρμού του Orient Express, έχει κατασκευαστεί το 1927 και πολύ σύντομα θα βρίσκεται στη Δράμα. Πριν απ’ αυτό, θα περάσει από τη Θεσσαλονίκη όπου θα της γίνει μια συντήρηση και θα επιστρέψει, προκειμένου να λάβει την θέση της στο χώρο του Σιδηροδρομικού Μουσείου Δράμας.

Πηγή: proinos-typos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις