Επιχορήγηση 660.000 ευρώ για την προμήθεια απορριμματοφόρων στο δήμο Δράμας

Στους δικαιούχους του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», με δυνατότητα επιχορήγησης 660.000 ευρώ για την προμήθεια απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, εντάσσεται ο Δήμος Δράμας, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με την ίδια απόφαση, κατανέμεται κονδύλιο ύψους 54.450.000 ευρώ επίσης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στους δήμους για τον ίδιο σκοπό. Δικαιούχοι της επιχορήγησης είναι οι δήμοι με μόνιμο πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων με ορισμένες εξαιρέσεις.

Τα ποσά χρηματοδότησης αποτελούν επιχορήγηση και ο προγραμματισμός των δράσεων που εμπίπτουν στους στόχους της απόφασης γίνεται από τους δικαιούχους δήμους. Επιλέξιμες δαπάνες είναι η αγορά νέων απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών. Στην περίπτωση που ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας είναι μεγαλύτερος του ποσού χρηματοδότησης από το πρόγραμμα, τη διαφορά καλύπτει ο κάθε Δήμος με ιδίους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Όπως είπε στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Κυριακίδης, ο Δήμος Δράμας θα αξιοποιήσει το χρηματοδοτικό εργαλείο για την προμήθεια τεσσάρων καινούργιων απορριμματοφόρων τα οποία θα αντικαταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα παλαιά οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας.

Εν τω μεταξύ, όπως εξήγησε ο κ. Κυριακίδης, η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Δράμας ενισχύεται και με προσωπικό από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα αναλάβει υπηρεσία τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, έχουν ήδη ενταχθεί και δυο νέες κατασκευές απορριμματοφόρων στο δυναμικό του Δήμου. Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές του προηγούμενου μήνα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Κυριακίδης παρουσίασε το πρώτο από τα δυο νέα απορριμματοφόρα που ανακατασκευάστηκαν και εντάχθηκαν στο δυναμικό του Δήμου Δράμας.

Ο στόλος των απορριμματοφόρων του Δήμου Δράμας αποτελείται κυρίως από οχήματα της περιόδου 2002 – 2004. Εν έτει 2020, ο Δήμος Δράμας προχώρησε σε δυο ολοκαίνουργιες υπερκατασκευές απορριμματοφόρων με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής για το προσωπικό που εργάζεται στην καθαριότητα. Το κόστος κάθε μιας από τις δυο υπερκατασκευές είναι της τάξης των 40.000 ευρώ.

«Πιστεύουμε ότι το επιπλέον προσωπικό θα μας δώσει τη δυνατότητα να λύσουμε πολλά προβλήματα και να καλύψουμε ελλείψεις. Ταλαιπωρηθήκαμε όλοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε όπως θα έπρεπε και στις κοινότητες μας. Ωστόσο, με την έλευση των εργαζομένων από τα οκτάμηνα προγράμματα, θα βρισκόμαστε σε όλες τις γειτονιές και σε όλα τα πάρκα στην πόλη και τις κοινότητες του Δήμου Δράμας» ξεκαθάρισε ο Αντιδήμαρχος.

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις