Εντοπίστηκε ο δράστης της βεβήλωσης του εβραϊκού μνημείου στη Δράμα

Εντοπίστηκε ο δράστης που προκάλεσε φθορές στο Μνημείο των Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας και σε κτίρια στην πόλη της Δράμας, που διαπράχθηκαν τον Δεκέμβριο του 2020. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης τις νυχτερινές ώρες της 10/11-12-2020, με τη χρήση σπρέι προκάλεσε φθορές σε δημοτικό κτίριο και παρακείμενη επιτοίχια εικόνα (γκράφιτι).Με τον ίδιο τρόπο στις 28 Δεκεμβρίου προκάλεσε φθορές στο μνημείο των Εβραίων και παρακείμενη καπναποθήκη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίσθηκε στην οικία του δράστη ένα σπρέι, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με την επιβαρυντική περίσταση του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και παράβαση των νόμων περί ρατσισμού και περί ναρκωτικών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις