Εντυπωσιακό γκράφιτι με θέμα τον κορονοϊό σε πολυκατοικία στη Δράμα

Πρόκειται για ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που απεικονίζεται να φορά μάσκα και να κρατά ως όπλο ένα κοντάρι 

Η περίοδος της πανδημίας αφήνει το αποτύπωμά της και στον καλλιτεχνικό χώρο αφού δίνει αφορμή για καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.

Έτσι λοιπόν, επηρεασμένος από τη μάχη που δίνεται καθημερινά για την ανάσχεση της πανδημίας ο Λευτέρης Τούλης, καλλιτέχνης από τη Δράμα με σπουδές στο Τμήμα Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης "άφησε" το δικό του στίγμα φτιάχνοντας ένα εντυπωσιακό γκράφιτι σε τοίχο πολυκατοικίας, στην οδό Ηφαιστίωνος της Δράμας.

Πρόκειται για ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που απεικονίζεται να φορά μάσκα και να κρατά ως όπλο, ένα κοντάρι. Το δημιούργημα του αποτυπώνει την σκληρή και πρωτόγνωρη πραγματικότητα που βιώνει ο κόσμος σήμερα σε λίγα μόλις τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας.

«Ένας σύγχρονος αρχαίος Έλληνας με την μάσκα ''πολεμά'' μέσα στη γειτονιά με φόντο τις στήλες του Ολυμπίου Διός και τα παραδοσιακά σπίτια. Παλεύει για τη ζωή του, για να σταθεί στα πόδια του όρθιος με δεκανίκι το όπλο του, ένα κοντάρι. Η Ελλάδα του σήμερα και του χθες συναντώνται το 2020 ενόψει κορονοϊού, φτώχιας και αβεβαιότητας. Αποτυπώνω την προσωπική πάλη του καθένα μας καθημερινά. Ένας νέος Θεός, ένας φανταστικός φίλος καρτερεί ένα φωτεινότερο μέλλον», τόνισε στην ΕΡΤ ο κ. Τούλης, περιγράφοντας το έργο του.

Περισσότερα σε Ειδήσεις