Έγκριση για προσλήψεις στο ΚΗΦΗ Δράμας διάρκειας τουλάχιστον έως το 2023

Προσλήψεις, για την κάλυψη αναγκών λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) ενέκρινε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου της Δράμας στην δια περιφοράς συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα.

Η απόφαση αφορά την κάλυψη μιας θέσης ΤΕ Νοσηλευτή/Νοσηλεύτριας, δύο θέσεων ΔΕ Κοινωνικών Επιμελητών και δυο θέσεων ΥΕ Καθαριστή/Καθαρίστριας ως βοηθητικό προσωπικό. Ο τρόπος πρόσληψης θα γίνει σύμφωνα με τον Ν.2190/1994 με διαδικασία ΑΣΕΠ. Οι θέσεις θα καλυφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και θα είναι διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης έως 30 Σεπτεμβρίου του 2023, με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος. Οι προσλήψεις θα γίνουν με 100% χρηματοδότηση από το Ε.Κ.Τ.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με σκοπό να ωφεληθούν από τις υπηρεσίες του ΚΗΦΗ, 20 επιπλέον ηλικιωμένα άτομα στο ΚΗΦΗ και οι οικογένειες τους. Υπενθυμίζεται ότι στις 03-6-2020 με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, χορηγήθηκε στον φορέα με την επωνυμία «Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας» ενιαία άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Κ.Η.Φ.Η Ν.Π.Δ.Δ., δυναμικότητας 65 ωφελούμενων από 45 που ήταν έως πρόσφατα.

Η δημιουργία τρίτου τμήματος φροντίδας ηλικιωμένων με την οποία ο αριθμός των ωφελουμένων ανεβαίνει στους 65 δρομολογήθηκε προκειμένου να καλυφθούν οι υπαρκτές ανάγκες που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο. Ουσιαστικά πρόκειται για τριπλασιασμό των ωφελουμένων του ΚΗΦΗ μέσα σε ένα χρόνο. Αντίστοιχα, αυξάνεται πλέον και η χρηματοδότηση του κέντρου με κονδύλια που προέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα, μέσω της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος του Νομικού προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Ανέστης Δερματίδης, είχε επισημάνει ότι ουσιαστικά, μέσα σε ένα χρόνο το ΚΗΦΗ τριπλασίασε τον αριθμό των ηλικιωμένων που μπορεί να φροντίζει και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, αφού έτσι γίνεται ένα ακόμη βήμα προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Παράλληλα ο κ. Δερματίδης είχε τονίσει ότι στόχος είναι να να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται σε αυτό, σε καθημερινή βάση.

Οι προσλήψεις μέσω της απόφασης που προαναφέραμε, εκτιμάται ότι θα γίνουν στο διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου του 2020, ωστόσο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις. Στόχος είναι το νέο τμήμα να έχει στη διάθεσή του το απαιτούμενο προσωπικό έγκαιρα προκειμένου στις αρχές του νέου έτους να ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, το ΚΗΦΗ του Δήμου Δράμας εξυπηρετεί ήδη, εντελώς δωρεάν τους 45 ωφελούμενους σε αυτό, από τις 7.00π.μ. έως τις 15.00μ.μ.. Πρόκειται για άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα ή αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες ή πάσχουν από νευρολογικές παθήσεις ή χρήζουν καθημερινής φροντίδας εκτός της οικίας τους παρέχοντάς τους μικρογεύματα, ιατρική παρακολούθηση, νοσηλευτική φροντίδα, κοινωνική στήριξη, οικογενειακή συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγο, φυσικοθεραπεία, γυμναστική, εργοθεραπεία κλπ.

/*-->*/ /*-->*/

Διαβάστε περισσότερα νέα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις