Δημιουργία πέντε πράσινων σημείων στην πόλη της Δράμας

Την πρόθεση του Δήμου Δράμας να προχωρήσει σε δημιουργία πέντε πράσινων σημείων εντός της πόλης έκανε γνωστή ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής και πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης.

Η αναφορά του κ. Χατζηγιάννη έγινε στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε την ανάθεση της υπηρεσίας «Καθαρισμός χώρων παράνομης απόρριψης απορριμμάτων για λόγους αντιπυρικής προστασίας με χρήση μηχανήματος τύπου προωθητήρα γαιών» προϋπολογισμού 26.120 ευρώ.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ανάθεση του καθαρισμού χώρων παράνομης απόρριψης απορριμμάτων, ο επικεφαλής της παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών, κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, επανέφερε το θέμα της δημιουργίας αδειοδοτημένων χώρων απορριμμάτων θέτοντας την ανάγκη δημιουργίας πράσινων σημείων.

Απευθυνόμενος στον κ. Χατζηγιάννη, ο κ. Ηλιόπουλος επέρριψε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για την καθυστέρηση λειτουργίας «πράσινων σημείων» στον Δήμο Δράμας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχει πέντε χρόνια, κύριε Χατζηγιάννη, που ξεκινήσατε να κάνετε “πράσινα σημεία”. Από τότε αυτά τα σημεία, κοκκίνισαν, πρασίνισαν, αλλά τελικά δεν υπάρχουν σήμερα. Έχουν γίνει “μαύρη τρύπα” τα πράσινα σημεία».

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε, επίσης, ότι η Δημοτική Αρχή δηλώνει αδυναμία εκτέλεσης εργασιών που αφορούν τον καθαρισμό χώρων παράνομης απόρριψης απορριμμάτων και φορτώνει με επιπλέον έξοδα τον Δήμο Δράμας με αναθέσεις που θα μπορούσαν να μην υπάρχουν, όπως είπε. «Δείχνετε ότι έχετε στραφεί προσωπικά σε μια εταιρεία που είναι και μονοπώλιο στη Δράμα. Δηλώστε ότι θέλετε να δίνετε τις αναθέσεις σε ιδιώτες και να έχουν ακριβές υπηρεσίες οι δημότες αυτής της πόλης».

Απαντώντας στις αιχμές περί απουσίας αδειοδοτημένων χώρων απόρριψης απορριμμάτων και «πράσινων σημείων», ο κ. Τάσος Χατζηγιάννης ανέφερε ότι ο Δήμος Δράμας ήταν από τους πρώτους που αγωνίστηκε, προκειμένου να αδειοδοτηθεί ένα «πράσινο σημείο» στα όρια του. Συνέχισε ότι τα σημεία αυτά ήταν στην αρχή δύο. Ωστόσο, υπήρξε πρόβλημα με τον ένα χώρο και τελικά αδειοδοτήθηκε το «πράσινο σημείο» που βρίσκεται μεταξύ Μυλοποτάμου και Νικοτσάρας. Ο ίδιος επέρριψε, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στη λειτουργία του «πράσινου σημείου». Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Δράμας είναι πανέτοιμος προκειμένου να κάνει αίτηση, ώστε να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί το έργο στην περιοχή του Μυλοποτάμου.

«Οι χώροι ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμμάτων είναι μεγάλη πληγή. Αλλά και πράσινο σημείο να δημιουργούσαμε μέχρι σήμερα (στα προκαθορισμένα σημεία), σας λέω εκ των προτέρων ότι θα υπήρχε πρόβλημα. Το ένα επρόκειτο να λειτουργήσει στην περιοχή του Αίμου και το δεύτερο θα λειτουργήσει στην περιοχή του Μυλοποτάμου. Ποιος κάτοικος, έστω από κοντινές περιοχές όπως ο Ξηροπόταμος, τα Κουδούνια κλπ., πιστεύετε ότι θα διανύσει τόση απόσταση;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγιάννης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Δήμος Δράμας έχει προγραμματίσει να κάνει πέντε μικρά πράσινα σημεία εντός της πόλης. «Θα πρέπει να βρούμε πέντε σημεία εντός της πόλης για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των πολιτών» πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε τις ανεξέλεγκτες χωματερές στη Δράμα ως «Λερναία Ύδρα».

Πάντως, για το θέμα των αναθέσεων που αφορούν χώρους ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, ο κ. Γ. Μήτρου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, είπε ότι υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα, δηλαδή ότι ο δήμος αδυνατεί (σ.σ. να προχωρήσει σε αυτές τις εργασίες μόνος του), ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα» κ. Κοσμάς Καλαϊδόπουλος μιλώντας γενικότερα για τις αναθέσεις του δήμου έκανε λόγο και για εξόφληση γραμματίων.

 

Πηγή: xronika dramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις