Οικονομική στήριξη εξασφάλισε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας

Σταθερή οικονομική στήριξη του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας για την επόμενη τριετία εξασφαλίζει η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Δήμου Δράμας και του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που τελικώς υπογράφηκε, όπως έγινε γνωστό χθες το μεσημέρι από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας.

Το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού εκτέλεσης της τριετούς σύμβασης ανέρχεται στο 1,5 εκ ευρώ. Ήδη με απόφαση του το Υπουργείο Πολιτισμού στις 9 Ιουλίου προχώρησε στην έγκριση για την ανάληψη υποχρέωσης, συνολικού ποσού 675.000 ευρώ για τα έτη 2020, 2021 και 2022. Στην κατεύθυνση αυτή, θα διατεθούν από το υπουργείο 225.000 ευρώ, ετησίως, για την τριετία 2020 – 2022, προς το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Ακολούθως υπεγράφη και η προγραμματική σύμβαση.

Μιλώντας στα “Χ” ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γ. Δεμερτζής, δήλωσε ότι η προγραμματική σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί.

“Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, του Δήμου Δράμας και του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, είναι πολύ σημαντική και γίνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Υπήρχε μια προγραμματική σύμβαση της προηγούμενης δεκαετίας η οποία άλλες φορές λειτουργούσε και άλλες όχι.

Πρόκειται λοιπόν, για μια σημαντική εξέλιξη για το φεστιβάλ αφού έτσι εξασφαλίζεται σοβαρή χρηματοδότηση για την επόμενη τριετία που στηρίζει τη βιωσιμότητα, τη βελτίωση και την ανάπτυξη του θεσμού προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στο σύγχρονο περιβάλλον” σημείωσε ο κ. Δεμερτζής.

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις