Επαναλειτουργεί το εργαστήριο του Καπνολογικού Ινστιτούτου στη Δράμα

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η διαπίστευση του Εργαστηρίου Ελέγχου Τσιγάρων και Καπνού του Καπνολογικού Ινστιτούτου Δράμας και η συνέχιση λειτουργίας του.

Το θέμα που εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος αποφασίστηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του οργάνου.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου διευκρίνισε στα «Χ» ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Π.Σ. λήφθηκε η απόφαση για την επαναλειτουργία του Εργαστηρίου Ελέγχου Τσιγάρων και Καπνού του Καπνολογικού Ινστιτούτου Δράμας σε αντίθεση με την απόφαση που είχε βγάλει νωρίτερα το Δ.Σ. του ΕΛΓΟ Δήμητρα βάσει της οποίας καταργούταν το εργαστήριο και ο εξοπλισμός του εργαστηρίου μεταφερόταν στην Θεσσαλονίκη.

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του αποφάσισε να επαναλειτουργήσει το εργαστήριο και να γίνει μια προγραμματική σύμβαση με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα. Στο πλαίσιο αυτό, θα διατεθεί προσωπικό από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν δυο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος που θα απασχοληθούν στο συγκεκριμένο εργαστήριο. Ο ένας από αυτούς απασχολείται ήδη εκεί. Στόχος μας είναι καταρχάς να το κρατήσουμε ζωντανό και στη συνέχεια να το αξιοποιήσουμε. Υπάρχουν σχέδια για την αξιοποίησή του, απλά δεν είναι ακόμη η ώρα των ανακοινώσεων» εξήγησε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρ. Παπαθεοδώρου.

Με την προγραμματική σύμβαση που εγκρίθηκε, το Εργαστήριο Ελέγχου Τσιγάρων και Καπνού του Καπνολογικού Ινστιτούτου Δράμας δεν κλείνει, όπως προέβλεπε η πρόσφατη απόφαση του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Το εργαστήριο ήταν σχεδόν ανενεργό από το 2012 περίπου, παρότι δεν είναι ζημιογόνο. Το θέμα του κατά πόσο αυτό το εργαστήριο είναι κερδοφόρο ή όχι τέθηκε και κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις