Αρχίζει η τηλεκπαίδευση και στα σχολεία της Δράμας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας διέθεσε από χθες στην εκπαιδευτική κοινότητα την πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Η ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας είναι http://www.eclass.didedra.gr και θα λειτουργήσει για όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να ανοίξουν μία ηλεκτρονική τάξη αντίστοιχη με την τάξη που είχαν στο σχολείο τους.

Εκεί μπορούν να «συναντηθούν» με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους, να συζητήσουν και να συνεργαστούν μαζί τους, να συνεχίσουν διαδικτυακά τις παραδόσεις τους, να ανεβάσουν εκπαιδευτικό υλικό, εργασίες και ασκήσεις. Η πλατφόρμα αυτή θα συνεχίζει και αργότερα να προσφέρει ανοικτή πρόσβαση στο περιεχόμενό της με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς παράγοντες του χώρου και του χρόνου.

Μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ” ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Δράμας κ. Σπύρος Κιουλάνης, εξήγησε ότι το Υπουργείο Παιδείας, από αυτή την εβδομάδα ξεκινά μια πιλοτική εφαρμογή τηλεκπαίδευσης στην οποία συμμετέχουν και τα σχολεία της Δράμας. Τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια από την Δράμα, σε αυτή την πιλοτική φάση έχουν δηλώσει τον αριθμό των μαθητών και των καθηγητών που θα συμμετάσχουν αρχικά. Μετά από σύντομη επιμόρφωση από το Υπουργείο Παιδείας όσων σχολείων έχουν δηλώσει διαθεσιμότητα μέχρι τώρα η τηλεκπαίδευση θα αρχίσει να λειτουργεί και σε δεύτερο χρόνο θα γενικευτεί και στα υπόλοιπα σχολεία.

Η πρόθεση του Υπουργείου είναι αυτή η δράση να ξεκινήσει από τα Γενικά Λύκεια και να συνεχιστεί στα Επαγγελματικά Λύκεια για να ακολουθήσουν τα Γυμνάσια και στη συνέχεια τα Δημοτικά Σχολεία.

Πρόκειται για σύγχρονη τηλεκπαίδευση, που αποτελεί μορφή άμεσης επικοινωνίας κατά την οποία ο καθηγητής θα συνδέεται με τους μαθητές του τμήματος και θα τους διδάσκει το μάθημα. Η διαδικασία αυτή γίνεται για πρώτη φορά στα σχολεία σε συγκροτημένη μορφή λόγω των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν.

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις