Τριήμερο επιστημονικό συνέδριο για τον ογκολογικό ασθενή στη Δράμα

συνέδριο

Για τέταρτη φορά διοργανώνεται στη Δράμα το επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Σύγχρονοι θεραπευτικοί χειρισμοί για τον ογκολογικό ασθενή” με διοργανωτή τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας.

Η επιστημονική συνάντηση που αναμένεται με ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί απο τις 17 ως τις 19 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Hydrama. Η αντίστοιχη περσινή διοργάνωση που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας σε συνεργασία με την Θωρακοχειρουργική Κλινική Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», την Β’ Ογκολογική – Χημειοθεραπευτική Κλινική Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο», τη Μονάδα Χημειοθεραπείας Γ.Ν. Καβάλας και τη Χειρουργική Κλινική Γ.Ν. Δράμας, είχε ξεπεράσει τις 250 συμμετοχές, από τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσαν για τη φετινή διοργάνωση, ο κ. Δημήτριος Κασαράκης Διευθυντής Β’ της Ογκολογικής Κλινικής Α.Ν.Θ. του “Θεαγένειου” και ο κ. Νικόλαος Μπαρμπετάκης MD, PhD, Post-Doc Dipl, Χειρουργός Θώρακος, Δ/ντής Θωρακοχειρουργικής – Ογκολογικής Κλινικής, Α.Ν.Θ.του “Θεαγένειου” δήλωσαν: «Η θεματολογία του εν λόγω συμποσίου αφορά στα νεότερα δεδομένα της έγκαιρης διάγνωσης και της αποτελεσματικής θεραπείας του καρκίνου. Αποφασίσαμε λοιπόν να πραγματοποιήσουμε και φέτος το επιστημονικό συμπόσιο με την πεποίθηση πως είναι αναγκαία μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ συναδέλφων ιατρών, αναφορικά με το διαρκώς εξελισσόμενο επιστημονικό πεδίο του καρκίνου.

Ελπίζουμε πως θα μας τιμήσατε με την παρουσία σας και ευελπιστούμε και φέτος να συμμετέχετε ενεργά ώστε να συνεχιστεί ο θεσμός αυτός. Με στόχο το συνέδριό μας να αποτελέσει μια ευκαιρία για εκπαίδευση νεότερων συναδέλφων, ελπίζουμε σε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων…».

 

Πηγή: xronikadramas.gr