Στη Δράμα αύριο ο Καράογλου για τα 107 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Δράμα, την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, για τον εορτασμό των Ελευθερίων της πόλης.

Στις 10.00 π.μ. ο κ. Καράογλου θα παραστεί στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων και στις 11.30 π.μ. θα καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα της Ελευθερίας.

Στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση 107 χρόνων ελευθερίας στη Δράμα, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) επισημαίνει πως «η 1η Ιουλίου 1913 σηματοδότησε μια από τις σπουδαιότερες στιγμές των Βαλκανικών Πολέμων.

Η απελευθέρωση της μαρτυρικής Δράμας έπειτα από 529 χρόνια σκλαβιάς επισφράγισε την απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσκεψη Μίλτου Χατζηγιαννάκη στο περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου

Στη δίνη της ιστορίας οι Δραμινοί έχουν υποστεί τα πάνδεινα, με αποκορύφωμα την πυρπόληση του Δοξάτου και τη σφαγή των κατοίκων του στις 30 Ιουνίου 1913.

Με αφορμή τα 107 χρόνια από τη στιγμή που ο αέρας της ελευθερίας φύσηξε και πάλι στην πόλη της Δράμας, οφείλουμε να διατηρούμε αναλλοίωτο το δεσμό χρόνου και μνήμης. Να τιμούμε τους ήρωες που προσέφεραν τη ζωή τους για την πατρίδα και να τους ευγνωμονούμε για τους αγώνες που έδωσαν και τις νίκες που Πέτυχαν».

Στις 19.00 μ.μ. ο κ. Καράογλου θα μεταβεί στην Κατερίνη όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στη δωρεά τριών ασθενοφόρων.

Πηγή: thestival.gr