Συνάντηση του Βουλευτή Δράμας κ. Μπλούχου με τον Υφ. Εσωτερικών για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου Δοξάτου.

Με σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ενημέρωσε σχετικά με συνάντηση που είχε με τον Υφ. Εσωτερικών και την Αντιδήμαρχο Δοξάτου για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου Δοξάτου.

Αναλυτικά η ενημέρωση του κ. Μπλούχου:

«Με την μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία για κάθε πρόβλημα που ανακύπτει σε όλο το νομό Δράμας και ασφαλώς, με ιδιαίτερη στοργή για τον Δήμο Δοξάτου, ο βουλευτής Δράμας κ. Μπλούχος έθεσε ως προτεραιότητά του το να αναζητούνται σε σύντομο χρόνο λύσεις στο πλαίσιο του εφικτού.

Ήρθε σε άμεση επικοινωνία με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, ο οποίος δέχθηκε τον βουλευτή στο γραφείο του και τον άκουσε με προσοχή προτείνοντας λύσεις και ενημερώνοντάς μας για τις εξελίξεις.

Μαζί του, παρούσα η κα Κυριακή Παπαζώτου αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων – Προγραμματισμού, Πληροφορικής, Διαφάνειας και Περιουσίας του Δήμου Δοξάτου. Τέθηκαν στον υφυπουργό όλα τα φλέγοντα θέματα του Δήμου.

Είναι πρόδηλη η ανάγκη, ο Δήμος Δοξάτου να βγει από την οικονομική μέγκενη στην οποία βρίσκεται. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι το νοικοκύρεμα και η οικονομική ενίσχυση. Είναι αδύνατο να τα καταφέρει ο Δήμος χωρίς τη στήριξη της κυβέρνησης.

Επ’ αυτού, η κυβέρνηση, δια του κ. Λιβάνιου, με ταχύτατους ρυθμούς προχώρησε τη διαδικασία για την επιχορήγηση του Δήμου Δοξάτου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, με ένα ποσό της τάξεως των 820.000€. Ποσό που προστέθηκε στις 91.265,15€ που δόθηκαν από τον Φεβρουάριο για δικαστικές αποφάσεις που τελεσιδίκησαν.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο του Δήμου ξαναφάνηκε, ενώ οι ευοίωνες προοπτικές είναι ορατές στο εγγύς μέλλον. Ο υφυπουργός άκουσε προσεκτικά όσα επιπλέον ετέθησαν σχετικά με την αναγκαιότητα για ταχύτατη ένταξη του έργου αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και των υπολοίπων τριών προτάσεων (ράμπες ΑμΕΑ, πυροπροστασία σχολείων και στάσεις λεωφορείων). Σύντομα τα τέσσερα μεγάλα γήπεδα του Δήμου θα αλλάξουν. Έγινε εκτενής ενημέρωση για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, μία συζήτηση πολύ εποικοδομητική τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν σύντομα.

Ο καλός συντονισμός του βουλευτή με την τοπική αυτοδιοίκηση και η διαρκής έγνοια για τον τόπο, με ψύχραιμο και δυναμικό βηματισμό, είναι βέβαιο ότι θα φέρνουν αποτέλεσμα, διότι η σημερινή κυβέρνηση έχει τους ανθρώπους με την απαραίτητη ενάργεια».

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις