Το πρώτο φεστιβάλ παιδικού βιβλίου στο Δοξάτο Δράμας

Το πρώτο φεστιβάλ παιδικού Βιβλίου στο Καλαμπάκι Δράμας διοργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου Δράμας. Το πρώτο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Καλαμπακίου από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου 2020.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία του Δήμου Δοξάτου, με παρουσιάσεις βιβλίων, δράσεις για παιδιά, αφηγήσεις παραμυθιών, μουσική και αφηγηματική παρέμβαση από εθελοντές και φοιτητές, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου.

Από τα πρώτα του βήματα το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Καλαμπακίου Δράμας, θα αναλάβει μία πολύ σημαντική δράση, προκειμένου να δημιουργηθεί η πρώτη βιβλιοθήκη στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Δράμας.

Για το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου αναφέρθηκε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου: «Με ευθύνη και σεβασμό στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε, με κάθε μέτρο και προφύλαξη ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς, διοργανώνουμε ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένων στο μέλλον- τα παιδιά αυτού του τόπου! Με έκθεση παιδικού βιβλίου από τα βιβλιοπωλεία του Δήμου Δοξάτου, με λειτουργία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου, με παρουσιάσεις βιβλίων, δράσεις για παιδιά, αφηγήσεις παραμυθιών, μουσική και αφηγηματική παρέμβαση από εθελοντές και φοιτητές. Με την ιδιαίτερη δράση «προσφέρω ένα παιδικό βιβλίο για τη δημιουργία της πρώτης βιβλιοθήκης στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Δράμας» περιμένουμε κάθε βιβλιόφιλο φορέα, άνθρωπο ή εκδότη, κάθε κύτταρο του πολιτισμού και της προσφοράς να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή».

 

Πηγή: proinos-typos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις