Εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού σε ΑΤΜ τράπεζας στο Καλαμπάκι

Εκρηκτικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε μηχάνημα ΑΤΜ της Τράπεζας EUROBANK στο Καλαμπάκι, ο οποίος όμως τελικά δεν εξερράγη.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πρόκειται για δύο άτομα, οι οποίοι περίπου πριν τις 04.00 τα ξημερώματα, τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤΜ, προκειμένου να το ανοίξουν και να πάρουν τα χρήματα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο μηχανισμός αποτελούνταν από μια χειροβομβίδα συνδεδεμένη με ΤΝΤ εκρηκτικά. Η λάθος συνδεσμολογία προκάλεσε απλά θόρυβο, που όμως δεν οδήγησε τελικά στο επιθυμητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα.

Το πρωί, ο μηχανισμός εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου, οι οποίοι απέκλεισαν αμέσως το χώρο και προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες. Στο χώρο βρέθηκε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ καλέστηκε ειδικό τμήμα του Στρατού για εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού. Τελικά όλα πήγαν καλά και ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς του Στρατού το μεσημέρι, και πάνω απ’ όλα δεν υπήρξαν θύματα.

 

Πηγή: nownews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις