Μειώνεται ο συνολικός αριθμός Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στη Δράμα

σχολείο

Σε απόφαση για υποβιβασμούς, καταργήσεις και συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων για την περίοδο 2020-2021 προχωρά η πολιτεία με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και Παιδείας και Θρησκευμάτων Σ. Ζαχαράκη. Με την εν λόγω απόφαση καταργούνται και σχολεία της Δράμας.

Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, όπως εξήγησε στα «Χ» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Ανδρέας Σαλπιγγίδης, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας υποβιβάζεται οργανικά. Η πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας ήταν το σχολείο από δωδεκαθέσιο να γίνει δεκαθέσιο, αλλά τελικώς λόγω του αριθμού των μαθητών, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε το σχολείο να γίνει οκταθέσιο. Παράλληλα, αποφασίστηκε η κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Βαθυτόπου, το οποίο δεν λειτουργούσε ήδη από τα προηγούμενα δυο χρόνια και οι μαθητές του είχαν μεταφερθεί στο σχολείο του Νευροκοπίου.

Ακόμη, καταργείται το Νηπιαγωγείο της Κάτω Βροντούς, το οποίο βρισκόταν επίσης σε αναστολή για δυο τουλάχιστον χρόνια. Επίσης, καταργείται το 11ο Νηπιαγωγείο Δράμας, που βρίσκεται στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών κοντά στο Νοσοκομείο Δράμας. Επιπλέον, αποφασίστηκε να καταργηθεί και το Νηπιαγωγείο Καλής βρύσης.

 

Πηγή: xronikadramas.gr