Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 1.310.000€ για την κτηνοτροφία στην περιφέρεια Δράμας

κτηνοτροφία

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για τη μελέτη και εκτέλεση δασοτεχνικών έργων που αφορούν υποδομές υποστήριξης της κτηνοτροφίας του Νομού Δράμας, συνολικού ύψους 1.310.000 ευρώ.

Την ικανοποίησή του για την έγκριση της σύμβασης και τη δρομολόγηση μιας σειράς υποστηρικτικών έργων για την κτηνοτροφία στους πέντε δήμους της Δράμας εξέφρασε μιλώντας στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Ζιμπίδης.

«Είναι ίσως το μεγαλύτερο πακέτο έργων που αφορούν την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και στους πέντε δήμους της Δράμας τα τελευταία χρόνια. Παρόμοιες κινήσεις είχαν γίνει στοχευμένα τα προηγούμενα έτη, αλλά μεμονωμένα. Υπό την έννοια αυτή, το έργο είναι σημαντικό, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία ο κλάδος των κτηνοτρόφων έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Αν όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού. Υπολείπονται και άλλα παρόμοια έργα τα οποία σχεδιάζουμε και ελπίζουμε να τύχουν χρηματοδότησης στην επόμενη προγραμματική περίοδο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γ. Ζιμπίδης.

 

Πηγή: xronikadramas.gr