Τέσσερα τουριστικά καταλύματα καραντίνας στην ΑΜΘ

ξενοδοχείο

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση του υπουργού Τουρισμού με την οποία δημοσιοποιείται η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα τα οποία μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του COVID 19.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης περιλαμβάνονται τέσσερα ξενοδοχεία, εκ των οποίων ένα στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας (4 αστέρων, 25 κλινών), ένα στην Αλεξανδρούπολη (3 αστέρων, 38 κλινών), ένα στη Θάσο (2 αστέρων, 27 κλινών) και ένα στην Κομοτηνή (3 κλειδιών, 18 κλινών).

Υπενθυμίζεται ότι, σε σχετική τροπολογία σημειώνεται πως με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Τουρισμού καθορίζονται ο χρόνος μίσθωσης, ο τρόπος αποζημίωσης, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, οι όροι και η διαδικασία διάθεσης των σχετικών πιστώσεων για την κάλυψη της προκαλούμενης δαπάνης από τη μίσθωση των ξενοδοχείων καραντίνας.

Με υπουργική απόφαση παρέχεται η δυνατότητα μίσθωσης με απευθείας ανάθεση κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής διάταξης της κείμενης νομοθεσίας. Οι μισθώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ενώ η δαπάνη θα βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Τουρισμού. Εκτιμάται πως το ύψος της δαπάνης θα ανέλθει στα 3,5 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: empros.gr