Ξενοδόχοι Θράκης: Ταφόπλακα στην τουριστική κίνηση της περιοχής, αν κλείσουν Νυμφαία και Ορμένιο

Νυμφαία

Την έντονη δυσαρέσκεια τους για το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών Νυμφαίας και Ορμενίου, που ανακοίνωσε εμμέσως την Τρίτη 30 Ιουνίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εκφράζουν οι ξενοδόχοι της Θράκης μέσω επιστολής στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού καθώς όπως σημειώνει «σε περίπτωση που οι παραπάνω πύλες εισόδου μείνουν κλειστές τότε είναι δεδομένο ότι θα καταρρεύσει κάθε προσπάθεια προσέλκυσης οδικών τουριστών το φετινό καλοκαίρι, βάζοντας ουσιαστικά μία ταφόπλακα στην τουριστική κίνηση μιας ευαίσθητης περιοχής όπως η Θράκη».

Ανάλογη διαμαρτυρία για το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας εξέφρασε και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος καλεί τους κυβερνητικούς παράγοντες να αναθεωρήσουν την απόφαση τους.

Ακολουθεί η επιστολή του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, η οποία κοινοποιήθηκε επίσης στον Υφ. Μακεδονίας – Θράκης κ. Καράογλου και στον Υπ. Τουρισμού κ. Θεοχάρη:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κύριου Πέτσα, αναφορικά με τους επισκέπτες από Βουλγαρία αναφέρεται ότι «….στα σύνορα με τη Βουλγαρία, η είσοδος στους επισκέπτες επιτρέπεται μόνο από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Από τα υπόλοιπα σημεία εισόδου επιτρέπονται μόνο οι διελεύσεις για ουσιώδεις λόγους».

Θα θέλαμε να καταθέσουμε την έντονη δυσαρέσκεια του συνόλου των ξενοδόχων της Θράκης καθώς είναι εύκολα κατανοητό ότι η διακοπή της διέλευσης από του συνοριακούς σταθμούς της Νυμφαίας (Ροδόπης) και Ορμενίου (Έβρος) θα αποτελέσει ένα βαρύ πλήγμα στο ρεύμα τουριστών προς την περιοχή μας, τοποθετώντας την ουσιαστικά σε κατάσταση τουριστικής απομόνωσης.

Οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι οι παραπάνω συνοριακοί σταθμοί είναι κομβικής σημασίας και βασικές πύλες εισόδου από τις Βαλκανικές χώρες γενικότερα αφού εξυπηρετούν το συντριπτικό ποσοστό των Βαλκάνιων τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας.

Σε περίπτωση που οι παραπάνω πύλες εισόδου μείνουν κλειστές τότε είναι δεδομένο ότι θα καταρρεύσει κάθε προσπάθεια προσέλκυσης οδικών τουριστών το φετινό καλοκαίρι και ανάκτησης έστω και κάποιου μικρού ποσοστού οδικών αφίξεων στην περιοχή μας, βάζοντας ουσιαστικά μία ταφόπλακα στην τουριστική κίνηση μιας ευαίσθητης περιοχής όπως η Θράκη.

Δεδομένου ότι δεν μας έχει γνωστοποιηθεί κάποια απόφαση για κλείσιμο των δύο συνοριακών σταθμών, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η παρέμβασή σας το ταχύτερο δυνατόν διότι έχει ήδη προκαλέσει κύμα ακυρώσεων λόγω της αρνητικής δημοσιότητας που έχει προκληθεί στην γειτονική χώρα.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και αναμένουμε τις ενέργειες σας».

 

Πηγή: fonirodopis.gr