Αισιοδοξία στον κλάδο του τουρισμού σε Α. Μακεδονία και Θράκη

πρίνος

Χαμόγελα αισιοδοξίας έχουν δημιουργηθεί στους επαγγελματίες τουρισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από τη μέχρι στιγμής κίνηση των τουριστών. Η Θάσος μάλιστα φαίνεται να έχει κλέψει τις εντυπώσεις και να κερδίζει το στοίχημα του τουρισμού. Παρόλο που σε άλλες τουριστικές περιοχές η κατάσταση είναι δυσοίωνη, η εικόνα στα βόρεια είναι τελείως διαφορετική και ελπιδοφόρα.

Συγκεκριμένα, η πληρότητα των ξενοδοχείων για τους επόμενους δύο μήνες ξεπερνά το 85%, ενώ θετική είναι και η εικόνα του Σεπτεμβρίου, μήνας που συνήθως δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη τουριστική κίνηση, όπως λέει στο ethnos o θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θανάσης Τσώνης.

«Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα, σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση», συμπληρώνει. Οι επαγγελματίες του τουρισμού δηλώνουν αισιόδοξοι και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι στην περιοχή τους λειτουργούν όλα τα ξενοδοχεία, αλλά υπάρχει δυσκολία για να βρεθεί ξενοδοχείο που θα λειτουργεί για περιστατικά που χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα.

Όσον αφορά στις τιμές των ξενοδοχείων, παρουσίασαν μία μικρή πτώση τον Ιούνιο, αλλά γενικά υπάρχει σταθερότητα. Οι στόχοι των επαγγελματιών είναι να περιορίσουν την οικονομική ζημιά από τον υγειονομική κρίση, ώστε να μην κλείσουν επιχειρήσεις. Ο κ. Τσώνης επισημαίνει επίσης ότι τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι τουρίστες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη προέρχονται κυρίως από βαλκανικές χώρες. Οι περισσότεροι είναι από Βουλγαρία και Ρουμανία, οι οποίοι παραδοσιακά επιλέγουν για τις διακοπές τους τη Θάσο και τις άλλες τουριστικές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ένας από τους παράγοντες που έχει συμβάλλει στην επιτυχία του τουρισμού, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, είναι και το γεγονός ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Προμαχώνας Σερρών είναι οι μόνοι τρόποι που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να εισέλθει οδικώς στη χώρα. Ένας άλλος λόγος για την ικανοποιητική ροή του τουριστικού ρεύματος είναι επίσης ότι η ανταγωνιστική Τουρκία δεν παρουσιάζει καλά επιδημιολογικά στοιχεία, γι’ αυτό και διστάζουν να την επιλέξουν για προορισμό.

Η μόνη ανησυχία που επικρατεί είναι ότι στη Βουλγαρία παρουσιάζεται επιδείνωση στα επιδημιολογικά της στοιχεία.

 

Πηγή: enanews.gr