Σε καραντίνα τέθηκαν δύο χωριά στην Κοζάνη

Σε καραντίνα λόγω κορονοϊού τέθηκαν δύο χωριά στην Κοζάνη. Πρόκειται για τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγάσια στον Δήμο Βοϊου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καραντίνα αποφασίστηκε καθώς μεγάλο μέρος των κατοίκων εμφανίζει ελαφριά συμπτώματα του θανατηφόρου ιού. Η καραντίνα περιλαμβάνει απαγόρευση εισόδου-εξόδου στα δύο χωριά, και προσέγγιση συνεργείων των υπηρεσιών Υγείας αλλά και του δήμου για την τροφοδοσία των χωριών με τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Να μπει σε καραντίνα και η Καστοριά»

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο δημοσιογράφος της Καστοριάς, Μιχάλης Καλαφατίδης, μίλησε στην τηλεόραση του Mega και ανέφερε πως όλοι οι φορείς της πόλης ζητούν να μπει σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα είπε: «Όλοι οι φορείς της πόλης έχουν ζητήσει να μπει η πόλη σε καραντίνα. Είχαμε έκτακτη συνέλευση όλης της περιφερειακής ενότητας της Καστοριάς. Σε αυτήν συμμετείχαν οι τρεις δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες, δύο βουλευτές, ο πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Καστοριάς, των φαρμακοποιών, και όλοι τους ζητούν να μπει η πόλη σε καραντίνα», σημείωσε ο Μιχάλης Καλαφατίδης.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Έχουμε πάρα πολλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό μνας. Σήμερα επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο κρούσματα, φτάσαμε στα 16, ενώ έχουμε και δύο νεκρούς», πρόσθεσε.

«Δεν ξέρουμε από πού έχει προέλθει όλο αυτό», ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι στην αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας στη χώρα μας αρκετοί κάτοικοι της περιοχής είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό.  «Ήταν ένα γκρουπ στο Μιλάνο, στην έκθεση γούνας. Πάρα πολλοί γουναράδες βρέθηκαν εκεί. Είχαμε ένα γκρουπ μαθητών που είχε πάει στην Ιταλία, άτομα που ήρθαν από τα Ιεροσόλυμα», εξηγεί. «Δεν έγινε τίποτα στην αρχή, και για αυτό τώρα έχουμε αυτή την κατάσταση», κατέληξε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις