Κορονοϊός: Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα για τον 53χρονο από την Κοζάνη

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού από την Κοζάνη είναι τελικά ο 53χρονος άντρας που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων, ενώ αναμένονται τα επίσημα τελικά αποτελέσματα την επόμενη ώρα από τον ΕΟΔΥ.

Πλέον, αναγκαία είναι η ιχνηλάτηση των επαφών του 53χρονου άντρα ο οποίος έχει καταγωγή από τη Σιάτιστα Κοζάνης. Ο ίδιος εισήχθη τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, ενώ κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθεί νωρίς το πρωί της Τρίτης διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, με συμπτώματα πνευμονίας και σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας.

 

Παρόλο που η νόσος είναι ήπια, έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και γ’ αυτό και βάζει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες: ανθρώπους με χρόνια νοσήματα όπως καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, αναπνευστικές ανεπάρκειες, ογκολογικούς ασθενείς.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ψυχραιμία και τήρηση των κανόνων υγιεινής και συμβουλών του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται επίσης πως τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας είναι πέντε και ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης 10 Μαρτίου. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 89.

Πηγή: kozanilife.gr

Φωτό εξωτερική: eurokinissi

Περισσότερα σε Ειδήσεις