Συμμετοχή στα αυτοδιοικητικά επιζητούν οι κοινοτάρχες

Συμμετοχή και φωνή στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου επιδιώκουν να έχουν οι κοινοτάρχες της Εορδαίας.

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωση τους συγκρότησαν άτυπο πενταμελές όργανο για να επιμεληθεί τα θέματα που τους απασχολούν και να τα προωθήσει κεντρικά με δεδομένο ότι επίκεινται τροποποιήσεις σε άρθρα του Νόμου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Η συλλογικότητα των Κοινοταρχών της Εορδαίας βρίσκεται σε επαφή με αντίστοιχες Ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Αλεξανδρούπολη, το Μεσολόγγι και την Λέσβο, καταθέτοντας στο γενικότερο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, τις δικές τους προτάσεις θεσμικού χαρακτήρα.

Οι κοινοτάρχες διεκδικούν αρμοδιότητες, συμμετοχή στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων αλλά και στην ΚΕΔΕ, αύξηση αλλά και αμεσότητα στην απόδοση της πάγιας προκαταβολής στις Κοινότητες, ουσιαστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων και όχι γνωμοδοτικό.

Η συνάντηση με τον επικεφαλής της επιτροπής που σύστησε το Υπουργείο Εσωτερικών – Πανεπιστημιακοί και Υπηρεσιακοί παράγοντες – για τροποποιήσεις στο Νόμο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός προκειμένου οι τρείς Συλλογικότητες των Προέδρων της χώρας να συζητήσουν και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Το άτυπο πενταμελές σχήμα των κοινοταρχών της Εορδαίας απαρτίζουν οι:
  • Ισάακ Νικολαΐδης, Πρόεδρος της Κοινότητας Πτολεμαΐδας και του οργάνου
  • Βαγγέλης Σιχουνίδης, Πρόεδρος του Αγίου Χριστοφόρου
  • Δημήτρης Σαμπακίδης, Πρόεδρος Πύργων
  • Νίκος Βόρσιας, Πρόεδρος του Φούφα
  • Γιάννης Τσιούμαρης, Πρόεδρος της Βλάστης

Πηγή: eordaialive.com

Περισσότερα σε Ειδήσεις