Πέθανε ο εμπνευστής του River Party Δημήτρης Κουτσομύτης

Θρήνος για το χαμό του εμπνευστή του River Party-Έφυγε από κορονοϊό χωρίς να πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα 

Ο Δήμος Νεστορίου και όχι μόνο θρηνεί. Ο δημιουργός και εμπνευστής ενός από τα μεγαλύτερα μουσικά event της χώρας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών. Ο Δημήτρης Κουτσομύτης ζούσε στο Όσλο και είχε καταγωγή από το Νεστόριο. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο άτυχος άντρας έφυγε από τη ζωή λόγω επιπλοκών που προκάλεσε ο κορονοϊός στον οργανισμό του χωρίς να έχει κάποιο άλλο υποκείμενο νόσημα.

Ο δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, για πολλά χρόνια φίλος του εκλιπόντα, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον άνθρωπο που οραματίστηκε και υλοποίησε την αναβίωση του river party στη σημερινή του μορφή, όταν ο θεσμός είχε χάσει την αίγλη του και φαινόταν πως είχε κλείσει ο κύκλος του. «Ήταν εδώ μαζί μας το καλοκαίρι για διακοπές. Δεν ήταν ούτε υπέρβαρος ούτε είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Μας σόκαρε η είδηση του θανάτου του. Είναι απώλεια για το Νεστόριο και την Καστοριά. Το ήρεμο, φιλικό, ευγενικό και χαμογελαστό πρόσωπο του, θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων όσοι τον γνώρισαν», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γκοσλιόπουλος.

Tο γνωστό River Party και η ιστορία του 

Στο Νεστόριο γίνεται κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα τα τελευταία Σαββατοκύριακα του Ιουλίου, το River Party, που περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις στα πλαίσια κατασκήνωσης όπου συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες. Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε το 1978, από τα παιδιά μεταναστών, που έρχονταν τα καλοκαίρια για διακοπές στο χωριό τους και, μη έχοντας άλλο τρόπο διασκέδασης, οργάνωναν μικρά πάρτι στο ποτάμι. Με τα χρόνια οργανώθηκε περισσότερο, δημιουργώντας τον θεσμό των River Party που μιμήθηκαν σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας έκτοτε

Περισσότερα σε Ειδήσεις