Επίθεση με τσεκούρι: Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο 45χρονος

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο 45χρονος άνδρας που επιτέθηκε με τσεκούρι και τραυμάτισε τρεις υπαλλήλους στην εφορία Κοζάνης.

Ο 45χρονος ακόμα και την ώρα της σύλληψής του, απειλούσε τους πάντες, ακόμα και τους αστυνομικούς. Την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες, εκείνος όπως μετέδωσε το Star τους φώναζε «Θα έρθει και η δική σας ώρα. Θα σας πετύχω, ξέρω πού πίνετε καφέ. Δεν θα λείψετε από την κοινωνία ούτε εσείς ούτε οι εφοριακοί».

Οι γονείς του δεν θέλουν να έχουν επαφή μαζί του

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των γονιών του 45χρονου, η οικογένεια εξακολουθεί να βρίσκεται στο σκοτάδι. «Προσπαθούν να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας των ανθρώπων αυτών, δεν έχουν καμία επικοινωνία με τον γιο τους».

«Δεν δίνουν κάποια εξήγηση» τόνισε ο δικηγόρος.

Η αυτοθυσία του προϊσταμένου της ΔΟΥ Κοζάνης
Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ ήταν εκείνος που βρήκε την ψυχραμία να τον ακινητοποιήσει. Τον αφόπλισε και μέχρι να φθάσουν οι αστυνομικοί, τον κρατούσε με τη βοήθεια άλλων δύο ατόμων ακίνητο στο πάτωμα.

Ο 45χρονος οδηγήθηκε ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ συνεχίζει να μην αποκαλύπτει τους λόγους της επίθεσης. Πίνει μόνο νερό και αρνείται να φάει.

Συγκλονιστική μαρτυρία εφοριακού

Σκηνικό από ταινία τρόμου, θυμίζει η φρικτή επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, όπως μαρτυρούν άνθρωποι που ήταν παρόντες και βίωσαν το περιστατικό.

Εφοριακός περιέγραψε στον ΑΝΤ1 τα τραγικά λεπτά της επίθεσης: «Δεν θυμάμαι αν αυτά που αντίκρισα τα είδα ποτέ σε αμερικανική ταινία, μετά τα μεσάνυχτα. Τόσο φρικτές ίσως να μην είναι. Αφού έκανε μια βόλτα σε όλο τον όροφο, επισκέφτηκε όλα τα γραφεία, έριξε μια ματιά, πήγε και στην τουαλέτα. Στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του εισοδήματος, κατευθύνθηκε στη γωνία όπου ήταν ο Πέτρος, ο συνάδελφος, και τον χτύπησε. Είδαν οι υπόλοιποι συνάδελφοι τι συμβαίνει, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, άλλος εδώ, άλλος εκεί, κατευθύνθηκε λίγο πιο μπροστά στο γκισέ που ήταν η συνάδελφος η Θεοδώρα, η οποία δεν είχε αντιληφθεί προφανώς ή δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Τη χτύπησε μία, την έριξε κάτω, την ξανάριξε μια τσεκουριά ακόμη στο κεφάλι κι άρχισε να κυνηγάει τους υπόλοιπους υπαλλήλους. Αυτός τους ακολουθούσε και μάλιστα το διασκέδαζε κι έλεγε “δεν θα μου γλιτώσετε” και τα λοιπά. Σκληρά πράγματα. Όταν κατέβηκα εγώ κάτι του είπα και λέει αυτός «αυτό έπρεπε να γίνει, αυτό σας άξιζε, αυτό έκανα». Ένας αμετανόητος και από αυτά που έλεγε προηγουμένως στις συναδέλφισσες που τις κυνηγούσε , ότι «δεν θα μου γλιτώσετε», έτσι, ειρωνικά, το απολάμβανε κιόλας. Ψυχρός δολοφόνος».

Όταν ο προϊστάμενος ελέγχου έφθασε έξω από το γραφείο της φρίκης, ο δράστης είχε ρίξει στο πάτωμα μία ακόμη γυναίκα και τη χτυπούσε. Σωτήρια ήταν η επέμβαση του διευθυντή της Εφορίας: «Τη χτυπούσε αλύπητα. Εκείνη τη στιγμή που πάλευε η Μαρία για να γλιτώσει, κατέβηκε ο διευθυντής. Είδε το περιστατικό, όρμησε πάνω του. Ήρωας πραγματικός. Τον απέτρεψε να ξαναχτυπήσει, βοήθησε να απεμπλακεί η Μαρία. Της είπε, «φύγε εσύ, θα παλέψω εγώ», τον ακινητοποίησε. Μάχη σκληρή, ο ένας με το τσεκούρι, ο άλλος να τον αποτρέπει. Τον έστησε στον τοίχο, τον παρέσυρε μια εδώ, μια εκεί, στον διάδρομο, μέχρι να τον ρίξει κάτω. Ήρθε στη συνέχεια και ο συμβασιούχος καθαριστής, τον βοήθησε, τον ρίξανε κάτω, παλεύανε να αποδεσμεύσει αυτός, να απελευθερώσει, να ανοίξει την παλάμη, να αφήσει το τσεκούρι, δεν το κατάφερναν, με πολλή πίεση αναγκάστηκε να υποχωρήσει και το πήρε η Αλεξάνδρα το τσεκούρι από τα χέρια, η επιμελήτριά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συγκλονιστικό βίντεο από την επίθεση με τσεκούρι στην εφορία της Κοζάνης

Ένας ακόμη υπάλληλος της εφορίας στην Κοζάνη, περιγράφει στο Mega το πώς γλίτωσε από καθαρή τύχη.

Ο ίδιος, κρατώντας ακόμα στο χέρι του τα έγγραφα της δουλειάς του, τρέχει πανικόβλητος να σωθεί. «Χτυπάει κουδούνι και τινάζομαι ή το μυαλό μου γυροφέρνει σε όλη την κατάσταση και δεν κρύβω ότι ώρες ώρες μου έρχονται και ενοχές που αφήσαμε και την πλήρωσε ο συνάδελφος», λέει ο υπάλληλος της εφορίας.

«Ακούσαμε τις τσιρίδες, τα ουρλιαχτά, όπως γύρισα το κεφάλι εγώ είδα τον έναν μου συνάδελφο με ανάποδα το κεφάλι στο κάθισμα στο γραφείο, και αυτόν να τρέχει προς τα εμάς, εκείνη την ώρα, σηκωθήκαμε και τρέξαμε, το βάλαμε στα πόδια, μας πήρε από πίσω, και καλώς πήγαμε από τις σκάλες, και η κοπέλα που συνέχισε στο διάδρομο την πρόλαβε» αναφέρει συγκλονισμένος.

Ο ίδιος έφυγε αμέσως από τις σκάλες, κάτι που όπως φάνηκε τον έσωσε.

Πηγή: newsbomb.gr