Κορονοϊός: Αυστηροποίηση μέτρων στα Γρεβενά

Στο Επίπεδο 2 (Επιτήρησης) ο Δήμος Γρεβενών σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Κορονοϊό

Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε από σήμερα Δευτέρα (12/10) να θέσει σε ισχύ την αυστηροποίηση των μέτρων για την αποφυγή της μετάδοσης και της διασποράς του κορονοϊού στα Γρεβενά.

Τα προληπτικά μέτρα χωρίζονται σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση των επιδημιολογικών μεγεθών που επικρατεί σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Ειδικότερα, τα τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας είναι το Επίπεδο 1 - Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 - Επιτήρησης, Επίπεδο 3 - Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 - Αυξημένου Κινδύνου.

Σύμφωνα με τον Χάρτη ο Δήμος Γρεβενών, υπάγεται στο Επίπεδο 2 που σημαίνει καθεστώς Επιτήρησης και το οποίο συνοδεύεται από μια δέσμη στοχευμένων τοπικών μέτρων για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι ο Υγειονομικός Χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Επιπλέον, ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή των Γρεβενών καλεί όλους τους πολίτες να επιδείξουν τη δέουσα ατομική υπευθυνότητα για την πιστή τήρηση των μέτρων προκειμένου να αποδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα που θα μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της λοίμωξης Covid-19, προστατεύοντας έτσι τη Δημόσια Υγεία και συμβάλλοντας στη γρηγορότερη επιστροφή του κοινωνικού συνόλου στην κανονικότητα.

Κλείνοντας, ο Δήμος Γρεβενών επισημαίνει ότι μετά τον πρόσφατο εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος στο κτίριο του Δημαρχείου την προηγούμενη εβδομάδα, ενεργοποιήθηκαν αμέσως τα ανάλογα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης αλλά και η διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ από τον ΕΟΔΥ, τα οποία στο σύνολό τους-είκοσι ένα τον αριθμό-βγήκαν αρνητικά.

Ενδεικτικά, ακολουθούν κάποια από τα Νέα Μέτρα που αφορούν τον Δήμο Γρεβενών

  • ΚΥΤ προσφύγων

Ελεύθερη διακίνηση των φιλοξενουμένων μέχρι του 15% ανά ώρα, με ανώτατο όριο τους 750 ημερησίως, με βάση τις οδηγίες του διοικητή.

  • Συναυλιακοί χώροι, Θεατρικές παραστάσεις, λοιπές παραστατικές τέχνες (μόνο καθήμενοι)

Ανοικτοί (υπαίθριοι) χώροι διεξαγωγής:

50% πληρότητα

Yποχρεωτική χρήση μάσκας

Λειτουργία μέχρι 31/10/2020

  • Κλειστοί χώροι:

50% πληρότητα

Yποχρεωτική χρήση μάσκας

Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Αναστολή διενέργειας σε χώρους κλειστών γηπέδων και γυμναστηρίων

  • Κινηματογραφικές προβολές

50% πληρότητα

Yποχρεωτική χρήση μάσκας

Λειτουργία μέχρι 31/10/2020

  • Κλειστοί χώροι:

50% πληρότητα

Yποχρεωτική χρήση μάσκας

Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό

Κλειστά 00.30-05.00

  • Αθλητισμός (αγώνες, προπονήσεις)

Προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές

Μείωση στο 75% του μέγιστου αριθμού αθλουμένων ανά εγκατάσταση

Περισσότερα σε Ειδήσεις