Έτοιμες για λειτουργία οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2020-'21 θα λειτουργήσουν, για πρώτη φορά, οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, χωρητικότητας 67 ατόμων, στα Γρεβενά.

Πρόκειται για κτιριακό συγκρότημα που ανήκει στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, ανακαινίσθηκε με δαπάνες του ιδρύματος, συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ και ένα μέρος του κτιρίου παραχωρήθηκε στο πανεπιστήμιο για να λειτουργήσει ως φοιτητική εστία.

Στο πλαίσιο αυτό κατασκευάστηκαν 32 κοιτώνες, εκ των οποίων οι 28 είναι δίκλινοι, οι τρεις τρίκλινοι και ο ένας δίκλινος για ΑμεΑ. Στο κτίριο έχουν προβλεφθεί αίθουσες συμβουλευτικής- ψυχολογικής υποστήριξης, βιβλιοθήκη και αίθουσες νέων τεχνολογιών, γυμναστήριο και κοινόχρηστοι χώροι αναψυχής.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρύτανης ακαδημαϊκής μέριμνας, Άννα Σπύρτου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μετά την Κοζάνη και τη Φλώρινα, καταφέρνει να διαθέτει και στα Γρεβενά ιδιόκτητες εστίες για τη φιλοξενία των φοιτητών του. Πρόσθεσε, δε, ότι απώτερος στόχος του ιδρύματος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου και το επόμενο διάστημα, η δημιουργία υποδομών φιλοξενίας φοιτητών στην Καστοριά και την Πτολεμαΐδα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις