ΥΠΑ: Νέες αεροπορικές οδηγίες

Νέες αεροπορικές οδηγίες εξέδωσε η ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) για τις αφίξεις από το εξωτερικό στην Ελλάδα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.  

Οι νέες αεροπορικές οδηγίες είναι οι εξής:
  • Όσοι ταξιδεύουν από την Ουγγαρία, θα εισέρχονται αεροπορικώς στη χώρα μόνο με αρνητικό τεστ COVID-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.
  • Όσοι ταξιδεύουν στην χώρα από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να πραγματοποιούν τεστ κορονοϊού
  • Από αύριο, θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος επιβατών στη χώρα από τη Σουηδία χωρίς την προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος τεστ.

  • Αναστέλλεται κάθε πτητική δραστηριότητα μεταξύ Ελλάδος και Καταλωνίας (Ισπανία).
  • Η έκρηξη κρουσμάτων στο Ισραήλ οδήγησε στην παράταση του μέτρου εισόδου στη χώρα μας μόνο με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος τεστ COVID-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.
  • Οι μόνιμοι κάτοικοι Ισραήλ που έρχονται στην Ελλάδα θα υποβάλλονται ξανά σε δειγματοληπτικά τεστ, ενώ ορίζεται ανώτατο όριο εισόδου 5.000 ταξιδιωτών την εβδομάδα από 1.200 άτομα και αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας αντί του περιορισμού αφίξεων μόνο στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Κω.
  • Επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία, η οποία προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις από και προς Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα διεξάγονται μόνο στον ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος» αποκλείοντας τα δρομολόγια από τις παραπάνω χώρες στα υπόλοιπα αεροδρόμια.
  • Συνεχίζεται η απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έως τα τέλη του τρέχοντος μηνός, όπως επίσης και η απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών. Εξαίρεση αποτελούν οι πολίτες από Αυστραλία, Καναδά, Γεωργία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα εξακολουθούν να υποχρεούνται στο να συμπληρώνουν (μέχρι και μία ημέρα πριν από την άφιξη) την Passenger Locator Form (PLF).

Περισσότερα σε Ειδήσεις