Συνεχίζονται οι αγορεύσεις των δικηγόρων της Χρυσής Αυγής

Η Ένωση Εισαγγελέων στηρίζει την Αδ. Οικονόμου

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφασίζει κατά πόσο συντάσσεται ή όχι, με την πρόταση της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία ζητά να παραμείνουν ελεύθεροι όλοι όσοι κρίθηκαν ένοχοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής πλην του Γιώργου Ρουπακιά, που δεν δικαιούται ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση λόγω ισόβιας κάθειρξης.

Στις 10 το πρωί, συνεχίζονται οι αγορεύσεις των δικηγόρων της Χρυσής Αυγής για τις αναστολές ποινών, προκειμένου ο λόγος να δοθεί στο δικαστήριο και να αποφασίσει αν και ποιοι, θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Οι συνήγοροι του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και των καταδικασμένων πρώην βουλευτών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση θα τοποθετηθούν σήμερα επί της πρότασης της κ. Οικονόμου.

Ανακοίνωση Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Στο πλευρό της εισαγγελεως Αδαμαντίας Οικονόμου δηλώνει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ανακοίνωσή της, μία μέρα μετά την πρόταση της Οικονόμου, η οποία εισηγήθηκε στο δικαστήριο να χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση σε όλους τους καταδικασθεντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πλην του Ρουπακιά.

Η Ένωση Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Μετά την ολοκλήρωση δίκης μείζονος ενδιαφέροντος με πολυετή διάρκεια, λόγω της έλλειψης υποδομών, με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις παραγόντων της δίκης, εκπροσώπων κομμάτων και δημοσιεύματα, που στρέφονται με απαξιωτικά σχόλια και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, κατά εισαγγελικού λειτουργού και στοχοποιούν αυτή, για την κατά συνείδηση κρίση της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, (χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης), τονίζει για ακόμη μια φορά πως είναι σεβαστή η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των εισαγγελικών λειτουργών, πλην όμως η κριτική αυτή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας και να τείνει να αποτελέσει μοχλό πίεσης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών, στοιχείο που αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις