Χριστούγεννα με τοπικά lockdown

«Σκληρά» lockdown σε Δυτική Αττική και 10 νομούς

Κόντρα στο εορταστικό κλίμα των ημερών, το οποίο επιτάσσει μια μερική χαλάρωση, σε «κόκκινο» συναγερμό έθεσε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας 11 περιοχές σε όλη τη χώρα, καθώς παρατηρούνται «περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 πληθυσμού», τόνισε.

Ειδικά στην περίπτωση της Κοζάνης, είναι διάχυτη η κυβερνητική ανησυχία, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να μεταβαίνει στην πόλη για σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς σήμερα στις 9:30 το πρωί, μετά από την επεξεργασία των δεδομένων από την περιοχή σε κυβερνητικό επίπεδο, τα οποία κρίθηκε πως χρήζουν άμεσης αντίδρασης.

«Μαξιλάρι ασφαλείας»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε πως «Εάν χρειαστεί θα πάρουμε και πιο σκληρά μέτρα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το χρονικό διάστημα έως τις 7 Ιανουαρίου» ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας, καθώς ζητούμενο και των επιστημόνων αποτελεί να δημιουργηθεί ένα «μαξιλάρι ασφαλείας» στο ΕΣΥ μέχρι το τέλος της εορταστικής περιόδου, ικανό να ισοφαρίσει τυχόν επιβάρυνση από την επανεκκίνηση δραστηριοτήτων με το νέο έτος.

Συναγερμός στη Δυτική Αττική

Παρά τους σχεδιασμούς, ωστόσο, η ταχύτητα και η έκταση μετάδοσης του ιού προβληματίζουν τους ειδικούς, καθώς -πλην της Κοζάνης- μεγάλες συγκεντρώσεις του κορονοϊού εμφανίζονται στη Δυτική Αττική και ειδικά στις περιοχές του Ασπρόπυργου, της Μάνδρας και της Ελευσίνας. «Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του, αλλιώς θα σφραγιστούν οι περιοχές, ακόμα και σπίτι- σπίτι», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά από ευρεία σύσκεψη στην Ελευσίνα, με τους λοιμωξιολόγους να επιμένουν -κατά πληροφορίες- στη λύση του άμεσου ολικού lockdown (κλειστά μαγαζιά, αυξημένα τεστ στην κοινότητα κτλ) στην περιοχή, φρενάροντας την περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις