Χρυσοχοΐδης: «Ποτέ δεν φύλαξαν τον Φουρθιώτη 14 αστυνομικοί»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε σήμερα στη Βουλή για την υπόθεση φύλαξης του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη από δυνάμεις της ΕΛΑΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην Βουλή για την υπόθεση Φουρθιώτη ξεκαθάρισε ότι «ποτέ δεν φύλαξαν 14 (αστυνομικοί) τον τηλεπαρουσιαστή, όπως χαιρέκακα και μονότονα σκορπίζεται από τον ανεμιστήρα της λάσπης. Ποτέ δεν υπήρξαν τεθωρακισμένα αυτοκίνητα. Στους 10 από τους 11 μήνες, δηλαδή στο 90% του χρονικού διαστήματος φύλαξης, είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο. Για λιγότερο από μήνα, δηλαδή τον Μάρτιο, είχε προσωρινή συνοδευτική φύλαξη από 4 άτομα».

Όσον αφορά την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ περί ψευδών αναρτήσεων στο διαδίκτυο όπου δηλωνόταν η φύλαξη του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη από δυνάμεις της αστυνομίας ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως «ποτέ η αστυνομία δεν διέψευσε τη φύλαξη, θα ήταν άλλωστε παράλογο», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν υπάρχει καμιά αντίφαση ανάμεσα στην εντολή που έδωσα εγώ να συνεδριάσει εκτάκτως η Eπιτροπή, πριν το καθορισμένο τρίμηνο, για να επανεξετάσει την αναγκαιότητα των μέτρων φύλαξης για τον συγκεκριμένο, με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ».

Τέλος, ολοκλήρωσε την απάντηση του προς τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γ. Καμίνη, λέγοντας πως θα γίνει έρευνα σχετικά με την υπόθεση έτσι ώστε «όχι μόνο για να ελεγχθούν τυχόν παρατυπίες, αλλά κυρίως για να χρησιμοποιηθεί η ανάλυση αυτής της περίπτωσης στις νομοθετικές βελτιώσεις που θα προτείνουμε».

Περισσότερα σε Ειδήσεις