Χωρίς ρεύμα η Ιθάκη και χωριά στα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας

Ισχυρά κύματα έως και επτά μποφόρ χτυπούν αυτή την στιγμή τα νησιά του Ιονίου. Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούν πυροσβέστες και αστυνομικοί στην Ιθάκη, την Κεφαλονιά, τον Καστό, τον Κάλαμο, το Μεγανήσι και την Ζάκυνθο, το κεντρικό δηλαδή νησιώτικο σύμπλεγμα του Ιονίου που τις τρεις τελευταίες ώρες δέχεται τα κύματα κακοκαιρίας του Ιανού.

του Γιώργου Σόμπολου

Στην Ιθάκη εδώ και αρκετές ώρες σύμφωνα με τις διαρκείς ενημερώσεις των τοπικών αστυνομικών, δεν κυκλοφορεί κανένας στους δρόμους, όλοι βρίσκονται στα σπίτια τους.

Μάλιστα την τελευταία ώρα, έχει πέσει το δίκτυο ηλεκτροδότησης, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που προκαλούν κύματα η ένταση των οποίων ξεπερνά τα επτά και κατά τόπους τα οκτώ μποφόρ.

Παρόμοιο πρόβλημα παρατηρείται σε παραθαλάσσια χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, όπως η Πάλαιρος, η Πογωνιά, η Πλαγιά και η Περατιά, όπου επίσης έχει πρόβλημα το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει αναφερθεί κανένα απολύτως πρόβλημα σε αστυνομία και πυροσβεστική, ενώ ανά διαστήματα υπάρχει αναζήτηση κυρίως των ηλικιωμένων και των ευπαθών γενικότερα ομάδων, για να επιβεβαιωθεί ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις