Χωρίς μάσκες κινδυνεύουν να μείνουν τα σχολεία – Μάχη με το χρόνο δίνει η ΚΕΔΕ

Μάχη με τον χρόνο δίνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος προκειμένου την ερχόμενη Δευτέρα που ανοίγουν τα σχολεία μαθητές και καθηγητές να έχουν τουλάχιστον μία μάσκα πάνινη ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην λειτουργία των σχολείων.

Το πρόβλημα όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου έγκειται στην μικρή δυνατότητα παραγωγής που έχουν τα ελληνικά εργοστάσια παραγωγής μασκών τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις 600.000 ημερησίως.

Το δεδομένο αυτό μαζί με το γεγονός ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις για την αγορά μασκών έγιναν την τελευταία στιγμή δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα στην διάθεση τους. Να σημειωθεί ότι η συνολική προμήθεια μασκών από την ΚΕΔΕ ανέρχεται στα έξι εκατομμύρια και προβλέπεται κάθε μαθητής και καθηγητής να λάβει από τρεις πάνινες μάσκες.

Το όλο σκηνικό επιβαρύνει και μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής που έχει να κάνει με την ακύρωση τριών διαγωνισμών προμήθειας μασκών που έκανε η ΚΕΔΕ. Στην ακύρωση των διαγωνισμών προέβη το Ελεγκτικό Συνέδριο για τυπικούς λόγους στους φακέλους που είχαν καταθέσει οι επιλεγμένες εταιρείες για την προμήθεια μασκών από την αρμόδια επιτροπή της ΚΕΔΕ.

Η ακύρωση των διαγωνισμών αφορά την προμήθεια 410.000 μασκών για τις οποίες ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα έχει λυθεί το πρόβλημα. Αξίζει να τονιστεί ότι η ΚΕΔΕ έχει αποφασίσει η προμήθεια μασκών στα σχολεία να γίνει μόνο από ελληνικά εργοστάσια και να μην γίνουν εισαγωγές από ξένες χώρες.

Πάντως σχεδόν μισό εκατομμύριο μάσκες μοιράζονται καθημερινά στα σχολεία της χώρας, ενώ διανομές θα γίνουν και το Σαββατοκύριακο, κυρίως στην Αττική, με στόχο κανένα παιδί να μην μείνει χωρίς δωρεάν μάσκα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις