Χειμωνιάτικο σκηνικό με βροχές και χιόνια - Πρόγνωση καιρού

Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός από σήμερα Πέμπτη 8 Απριλίου για αρκετές περιοχές της χώρας - Χιόνια και τσουχτερό κρύο

Συγκεκριμένα η μέρα ξεκινά προς τα βόρεια τμήματα με έναν χειμωνιάτικο καιρό που σημαίνει ότι θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο στις πιο πεδινές περιοχές και τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Σιγά σιγά αυτά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να απασχολούν περιοχές του ανατολικού ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας, αλλά και μέσα στο Αιγαίο. Ωστόσο, καλύτερος θα είναι ο καιρός προς τη δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τοπικές βροχές προβλέπονται στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια το βράδυ. Στα υπόλοιπα, δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές, στα θαλάσσια-παραθαλάσσια το πρωί πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, και σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα νησιά του Ιονίου λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα βόρεια μετά το μεσημέρι.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα βόρεια και πιθανώς στα θαλάσσια-παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα που από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο, το βράδυ θα σταματήσουν .

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 και στα νότια έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες βόρειοι 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν .

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς και στα νότια έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βελτίωση μέχρι το μεσημέρι.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6, πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις