Χατζηδάκης: Eπίδομα 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες

Ένα σχέδιο ενίσχυσης με επίδομα 400 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, που νωρίτερα αναφέρθηκε και στον κατώτατο μισθό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε ότι το υπουργείο του, μαζί με το ΥΠΟΙΚ, «επεξεργαζόμαστε το κείμενο μιας νέας υπουργικής απόφασης που αφορά στους επιστήμονες. Δόθηκαν 17, 5 εκατομμύρια από 40 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δεσμευτεί, άρα περίσσεψαν».

Στη συνέχεια ο υπουργός Εργασίας είπε ότι σε αυτή τη φάση το κυβερνητικό επιτελείο προσπαθεί να δει την κατανομή για το επίδομα των 400 ευρώ στους επιστήμονες. Ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε ότι για να προχωρήσει με ασφάλεια ο σχεδιασμός «πρέπει να είσαι γρήγορος, αλλά και πρέπει να ελέγχεις». Σε εκείνο το σημείο έφερε ως παράδειγμα το επίδομα στήριξης για τους καλλιτέχνες, επισημαίνοντας ότι εκείνο το διάστημα, του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, αυξήθηκαν οι εγγραφές μουσικών και καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στον δρόμο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις