Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σχεδόν σε όλους τους κλειστούς χώρους

Συνέντευξη τύπου παραχωρεί αυτήν την ώρα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, αναφορικά με την πορεία εξέλιξης του κορονοϊού.

"Χρειάζεται να παραμείνουμε σε ετοιμότητα", υποστήριξε ο υφυπουργός στην αρχή της ομιλίας του.

"Ο ιός είναι ακόμη εδώ και τρέφεται από κάποιο λάθος μας και να ανακόψουμε την πορείας μας είναι στο χέρι όλων μας υποχρεωτική χρήση μάσκας για προσωπικό σε καταστήματα λιανικής και τροφίμων  και για το κοινό σε γραφεία όπως ΔΕΚΟ τράπεζες σε καταστήματα τροφίμων σε καταστήματα λιανικής κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Από αύριο η χρήση μάσκας είναι  υποχρεωτική για όλους τους  εργαζόμενους και το κοινό σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού,  ΜΜΜ, σούπερ μαρκετ, νοσοκομεία, καταστήματα λιανικής και κέντρα αισθητικής.

«Αξία έχει να μην επιτρέπουμε σε οποιοδήποτε κρούσμα να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε σχέση με τον ιό. Πιστέψτε με αν έχει κάτι  κάνει την διαφορά είναι το ισχυρό σύστημα ιχνηλάτησης σε συνεργία με τον ΕΟΔΥ και πρέπει να μην επιτρέπουμε ο όγκος των κρουσμάτων να φθάσει σε τέτοιο σημείο που δεν θα μας επιτρέψει άμεσες ιχνηλατήσεις σε όλη τη χώρα».

Δείτε την συνέντευξη τύπου 

Περισσότερα σε Ειδήσεις