Xαλαρώνουν οι απαγορεύσεις - «Δείχνουν» έξοδο μέχρι τις 21:00 για το Σαββατοκύριακο

Την σταδιακή χαλάρωση των απαγορεύσεων προτείνουν λοιμωξιολόγοι προς την κυβέρνηση με τις τελικές αποφάσεις να ανακοινώνονται αύριο Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ειδικότερα, στο τραπέζι έχουν πέσει εισηγήσεις που αφορούν το άνοιγμα των κομμωτηρίων και αρχαιολογικών χώρων από Δευτέρα , την αλλαγή στις μετακινήσεις με αυτοκίνητο εκτός δήμου καθώς και τη διεύρυνση της κυκλοφορίας μέχρι τις 21:00 αντί για 19:00 που ισχύει για τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του libre η επιτροπή κατέληξε σε αυτές της αποφάσεις αναγνωρίζοντας την κόπωση κόπωση των πολιτών και παρά τα αυξημένα κρούσματα, επειδή μεγαλώνει η διάρκεια της ημέρας, αλλά και λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα τεστ, ενώ θα διευρυνθεί η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Βέβαια και ο πρωθυπουργός έχει στην ουσία προαναγγείλλει το σταδιακό άνοιγμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων αφού σε συνέντευξή του μίλησε για την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ του βαθμού ελευθερίας των πολιτών και την αντιμετώπιση της πανδημίας για την οποία θα υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις εντός των επόμενων 48 ωρών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις