WiFi4EU - Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για δωρεάν Wi-Fi στους Δήμους

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρωτοβουλία WiFi4EU που προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους

Δημοσιεύθηκε εχθές Τετάρτη 3/6 η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για κουπόνια WiFi4EU, για τη δημιουργία δωρεάν δικτύων Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες.

Οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για 947 κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ το καθένα και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση εξοπλισμού Wi-Fi σε δημόσιους χώρους εντός των ορίων του δήμου, οι οποίοι δεν διαθέτουν ήδη σημεία δωρεάν ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi. Η υποβολή των αιτήσεων θα είναι δυνατή μέχρι σήμερα Πέμπτη 4/6 και ώρα 18.00 Ελλάδος.

Κατά τη δημοσίευση της τέταρτης και τελευταίας πρόσκλησης της πρωτοβουλίας WiFI4EU, o Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την έναρξη της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων για τον τέταρτο και τελικό γύρο των κουπονιών WiFi4EU. Η δωρεάν συνδεσιμότητα σε δημόσιους χώρους σε ολόκληρη την Ευρώπη ωφελεί εξίσου τους πολίτες και τους τουρίστες, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τα θετικά αποτελέσματα των συνδεδεμένων τοπικών κοινοτήτων».

Η αναλυτική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» στον τομέα των διευρωπαϊκών δικτύων τηλεπικοινωνιών είναι διαθέσιμη εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατφόρμα Wifi4EU

Περισσότερα σε Ειδήσεις