Βρούτσης: Πότε θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ;

Για όσους είναι υπό καθεστώς αναστολής εργασίας εξαιτίας του δεύτερου lockdown στην χώρα

Μετά από την ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για τα 21 μέτρα στήριξης που θα ισχύουν για τους οικονομικά πληττόμενους ανέργους, εργαζόμενους αλλά και επιχειρήσεις, ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες καταβολής του έκτακτου επιδόματος ενίσχυσης των 800 ευρώ.

Ειδικότερα οι ημερομηνίες καταβολής είναι: 1η κατηγορία των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή:

Από 15/11 έως 24/11 οι επιχειρήσεις υποβάλλουν το έντυπο στην Εργάνη και μετά κουμπώνει η αίτηση των εργαζομένων Πληρωμές των από 27/11 έως 3/12

2η κατηγορία πληττόμενες επιχειρήσεις:

Οι αιτήσεις θα γίνονται από 15/11 – 7/12 Η καταβολή των πληρωμών σταδιακά μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Πως θα υπολογιστεί το ποσό για τα 800 ευρώ
  • Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, οι οποίες έκλεισαν λόγω (αρχικά) του τοπικού lockdown και μπήκαν σε αναστολή σύμβασης από τις 3 Νοεμβρίου, θα λάβουν κρατική ενίσχυση ύψους 746,76 ευρώ, ενώ για τις δύο ημέρες που απασχολήθηκαν θα πληρωθούν από τους εργοδότες τους.
  • Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της Αττικής που «κατεβάζουν ρολά» από σήμερα Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, δικαιούνται αποζημίωσης για 24 ημέρες και θα λάβουν από το κράτος το ποσό των 640,08 ευρώ. Από τους εργοδότες τους θα λάβουν την αμοιβή που αναλογεί στις 6 ημέρες του Νοεμβρίου.
  • Ορισμένοι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων ίσως τεθούν σε αναστολή για λιγότερες μέρες, καθώς μπορεί η επιχείρηση να τους απασχολεί για διάφορες εργασίες, π.χ. συντήρησης μηχανημάτων, φύλαξη  κ.λπ. και να ανασταλούν οι συμβάσεις εργασίας τους, για λιγότερες μέρες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις