Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων

Ανακοινώθηκε η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο και τα παιδιά τους θα φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. εξέδωσε ανακοίνωση, όπου και αναφέρονται οι προϋποθέσεις για τις θέσεις.

Συγκεκριμένα αρχίζει από αύριο Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής για την παροχή voucher ύψους 180 ευρώ που καλύπτει ένα μέρος ή το συνολικό ποσό της δαπάνης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εργαζόμενοι/ες που:
  1. είναι υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α., με την προϋπόθεση ότι έχουν συνολικό οικογενειακό δηλωθέν ετήσιο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2019, το οποίο δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30.000 Euro για αιτούντες που έχουν έως δύο παιδιά, 33.000 Euro για έως τρία παιδιά, 36.000 Euro για έως τέσσερα παιδιά και 39.000 Euro από πέντε παιδιά και άνω.
  2. είναι μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι δεν δύναται να είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» λόγω εισοδηματικών κριτηρίων. Συγκεκριμένα, όσοι έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα άνω των 27.000 ευρώ, το οποίο αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών
  3. ανήκουν στις παραπάνω περιπτώσεις, έχουν τέκνα ηλικίας 4-5 ετών και διαμένουν σε δήμους, στους οποίους δεν είναι υποχρεωτική η δίχρονη εκπαίδευση. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι είναι άνεργοι και άεργοι και όσοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για την περίοδο 2020 - 2021. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά έως και τις 18 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΕΔΩ η είσοδος στην οποία θα γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται στα 29.700.000 ευρώ που αποτελεί εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη.

Σε όλες τις ωφελούμενες, εφόσον επιλεγούν, θα χορηγηθεί «Αξία Τοποθέτησης» (Voucher),

ύψους 180 €/μήνα, βάσει της μοριοδότησης που έχουν λάβει στο σύνολο της χώρας, μέχρις

εξαντλήσεως του προϋπολογισμού του προγράμματος.

Ο τρόπος και η διαδικασία υποβολής και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής της

αίτησης, καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των

απαιτούμενων στοιχείων, περιγράφονται στις οδηγίες που έχουν αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ( www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr).

Δείτε εδώ την πρόσκληση

Περισσότερα σε Ειδήσεις