Μεγάλη ζητήση για το voucher των 200 ευρώ - Έχουν εγκριθεί 193.665 αιτήσεις για 335.814 παιδιά

 

''Τρέχει'' η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το voucher των 200 ευρώ, μέσω του προγράμματος «ψηφιακή μέριμνα», για το οποίο υπάρχει μεγάλη ζήτηση, αφού μέχρι και χθες βράδυ είχαν εγκριθεί 193.665 αιτήσεις για 335.814 παιδιά. 

 

Βάσει του σχεδιασμού,  σήμερα 16 Απριλίου, θα εκδίδονται οι επιταγές όλων όσοι υπέβαλλαν αιτήσεις και εγκρίθηκαν τις πρώτες ημέρες της διαδικασίας.

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και ο β’ κύκλος του προγράμματος για το voucher 200 ευρώ, στον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν και πολίτες που δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Οι αιτήσεις συμμετοχής - επιχορήγησης δικαιούχων στο δεύτερο κύκλο του Προγράμματος μπορούν να υποβάλλονται από την Τετάρτη 5 Μάϊου 2021. Ο δεύτερος κύκλος αφορά όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ.

Αιτήσεις συμμετοχής - επιχορήγησης δικαιούχων και στους δύο κύκλους του Προγράμματος μπορούν να υποβάλλονται , έως την ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος, δηλαδή έως τις 30 Ιουλίου 2021.

Τα βήματα για την υποβολή της αίτησης 

Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος της «Ψηφιακής Μέριμνας» με τους κωδικούς Taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που ζητούνται όπως:

ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) του αιτούντος,

η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση,

κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτηση των ωφελούμενων τέκνων (όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές),

και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης.

Πώς εξαργυρώνονται οι επιταγές

Οι επιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους.

Τα Μητρώα Εγκεκριμένων Προμηθευτών και Εγκεκριμένου Εξοπλισμού θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος τις προσεχείς ημέρες και θα ενημερώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών.

Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

 

πηγή: alfavita.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις