Υπόθεση βιτριόλι: Ο δικηγόρος της άτυχης Ιωάννας στο kedenews

Στην απολογία της κατηγορούμενης για την επίθεση με τo  βιτριόλι αναφέρθηκε μιλώντας στο kedenews.gr ο συνήγορος της Ιωάννας κ. Απόστολος Λύτρας, ο οποίος χαρακτήρισε προσχηματική τη συγγνώμη της κατηγορούμενης.

Του Κώστα Παππά

Όπως ανέφερε ο κ. Λύτρας στην απολογία της η κατηγορούμενη  αποσκοπούσε μόνο στο να τονίσει οτι δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει:  "Χθες απολογήθηκε η κατηγορουμένη , ουσιαστικά δεν είπε κάτι το καινούργιο .Μόνο ομολόγησε την πράξη της που δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς , γιατί όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία είναι συντριπτικά εις βάρος της. Στα βασικά ερωτήματα που τις έθεσε η κυρία ανακρίτρια , δηλαδή από που προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό δεν απάντησε , μάλιστα με το σκεπτικό οτι δεν θέλω να απαντήσω. Επίσης στο βασικό ερώτημα γιατί προέβη σε αυτή την πράξη; Το μόνο που ανέφερε ήταν για κάποιο πρόβλημα που νόμιζε οτι είχε με την Ιωάννα", τόνισε ο κ. Λύτρας και πρόσθεσε: "Από εκεί και μετά ανέφερε επίτηδες τη λέξη εμμονή , οτι είχε εμμονή μαζί της και ζήτησε και συγγνώμη το οποίο κανένας άνθρωπος δεν πρόκειται να πιστέψει. Όλο αυτό είναι προσχηματικό, όπως και όλη αυτή η απολογία της σκοπό δεν έχει κανένα άλλο παρά μόνο προσπαθεί να πει οτι δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει, αλλά πρόθεση να της κάνει βαριά σωματική βλάβη.  Αυτό έρχεται σε αντίθεση με όλα τα ευρήματα, καθώς  και με την ποσότητα του υγρού, διότι η Ιωάννα έχει καεί σε ποσοστό 98%. Της έριξε το συγκεκριμένο υγρό στο πρόσωπο ,  προκύπτει ξεκάθαρα οτι ήταν μεγάλη η ποσότητα του υγρού".

"Κακή και αποτυχημένη υπερασπιστική προσπάθεια"

Στη συνέχεια ο κ. Λύτρας υποστήριξε : "Δεν μπορεί να έχουμε ένα άτομο το οποίο έχει κάνει όλες αυτές τις ενέργειες προ του εγκλήματος , δηλαδή να παρακολουθεί την Ιωάννα , να βάζει gps στο αυτοκίνητό της Ιωάννας να μεταμφιέζεται, να έχει λάβει μέτρα με το τηλέφωνό της για να μην μπορεί να ανιχνευθεί  και από την άλλη να  γίνει πιστευτό οτι δεν ήξερε τη ζημιά προκαλεί το βιτριόλι.  Νομίζω οτι είναι μια κακή και αποτυχημένη υπερασπιστική προσπάθεια και τίποτα παραπάνω". O γνωστός δικηγόρος επισήμανε ακόμα τα εξής: "Αυτή η προσπάθεια αποσκοπεί μόνο στο να πει οτι η πρόθεσή της δεν ήταν να τη σκοτώσει , αλλά να προκαλέσει βλάβη. Αυτό δε στέκεται πουθενά με βάση τη δικογραφία και τα ευρήματα που υπάρχουν. Ορθώς ο Εισαγγελέας άσκησε την ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίαΤραγική η κατάσταση της Ιωάννας

Τέλος ο κ. Λύτρας ερωτηθείς για την κατάσταση της Ιωάννας σήμερα απάντησε:" Η κατάσταση της Ιωάννας παραμένει τραγική και πολύ φοβάμαι οτι θα παραμείνει τραγική , διότι κακά τα ψέματα  η Ιωάννα είναι πάρα πολύ δύσκολο να επανέλθει σε μια φυσιολογική κατάσταση"

Περισσότερα σε Ειδήσεις