Βατόπουλος: «Κλειδί» για το Πάσχα τα self test

Το «πείραμα» των self test είναι το κλειδί για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων στη χώρα, ακόμα και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο καθηγητής τόνισε με αφορμή το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και των Λυκείων από Δευτέρα 12 Απρίλη ότι «πάντα υπάρχει ρίσκο όταν ανοίγουν αγορά και σχολεία. Ελπίζω ότι θα βοηθήσουν τα τεστ. Κάθε χαλάρωση πρέπει να γίνεται με τεστ» ξεκαθάρισε κι «έδειξε» το Πάσχα και την πιθανή απελευθέρωση των μετακινήσεων, εφόσον λειτουργήσει το μεγάλο στοίχημα της αυτοδιάγνωσης.

Πάσχα 

Αναφορικά με το Πάσχα, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι τα self test «είναι το πείραμα για να δούμε πώς θα πάει η κατάσταση. Αν λειτουργήσει, μπορεί να τα ξεκλειδώσει όλα, ακόμα και την εστίαση» τόνισε και πρόσθεσε ότι «είμαι αισιόδοξος γι αυτό το πείραμα κι ενόψει Πάσχα». Ωστόσο, έστειλε μήνυμα ότι αν δεν τηρούνται τα μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός, θα πάει στράφι όλη η προσπάθεια, καθώς κάθε άνοιγμα ελλοχεύει κινδύνους για περαιτέρω μετάδοση του κορονοϊού.

Εμπόριο

Για το άνοιγμα του εμπορίου τόνισε ότι είναι νωρίς για να δούμε αν θα φέρει αύξηση κρουσμάτων, ενώ κληθείς να απαντήσει για το «βέτο» Τσιόδρα στην επιτροπή για το άνοιγμα των Λυκείων εξήγησε ότι «η επιτροπή πρότεινε προϋποθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων. Η διαφωνία ήταν αν έπρεπε η επιτροπή να προτείνει ημερομηνία ανοίγματος, άλλης από την 12η Απρίλη».

Περισσότερα σε Ειδήσεις