Νίκος Τζανάκης: Tα κρούσματα ενδέχεται να «αγγίξουν» ακόμη και τα 5.000

Tα κρούσματα ενδέχεται να «αγγίξουν» ακόμη και τα 5.000 το επόμενο 48ωρο, ανέφερε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εκτιμώντας την πορεία της νόσου τις επόμενες ώρες.

 

Ο καθηγητής σε δηλώσεις του στο OPEN προέβη σε μια εφιαλτική εκτίμηση λέγοντας χαρακτηριστικά : «Σήμερα ή αύριο μπορεί να έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων. Ελπίζω να είναι η τελευταία υψηλή μέτρηση και να έχουμε αποκλιμάκωση από τις 10 – 15 Απριλίου» είπε στο.

Σε σχετική ερώτηση για το εάν θα δούμε 5.000 κρούσματα, ο ίδιος είπε πως «μπορεί να ακουμπήσουμε ή να έχουμε το πρώτο 5.000 εάν γίνουν 65.000 με 67.000 τεστ».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην απόφαση να μην ανοίξει η αγορά στην Αχαΐα, την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας πως «εάν αποδεχόμαστε ότι το λιανεμπόριο δεν επιδεινώνει τους επιδημικούς δείκτες, η απόφαση αυτή πρέπει να αναθεωρηθεί».

Σε ερώτηση για το γιατί η χώρα παραμένει στο «κόκκινο» ο κ. Τζανάκης έκανε λόγο για «συνδυασμό πραγμάτων» και αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις και την πίεση στον κόσμο.

Πέρσι ο κόσμος περίμενε να μείνει μέσα για 1,5 μήνα, σημείωσε, ωστόσο από τον Νοέμβριο μπήκαμε σε νέο κύμα.

«Ο κόσμος έχει υποστεί μία ψυχολογική πίεση που κατευθύνει τη συμπεριφορά του και βλέπει ότι παρόλο που έχουμε lockdown τα κρούσματα παραμένουν».

Τέλος, ζήτησε να υπάρξει ένα «μείγμα μέτρων που να στηρίζεται στην ασφαλή κοινωνική επαφή».

Περισσότερα σε Ειδήσεις