Τα τραγούδια της καραντίνας

Δημιουργικά, χιουμοριστικά, παρηγορητικά, τα τραγούδια που δημιούργησαν πολλοί καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας μας βοηθούν να αντέξουμε και τη δεύτερη

Με την καραντίνα να έχει γίνει κομμάτι της ζωής μας τους τελευταίους μήνες, θα πρέπει να βρούμε και τρόπους να την κάνουμε υποφερτή. Μπορεί να μας φαίνεται μια εποχή αρκετά στάσιμη, ωστόσο πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες‒συνθέτες και στιχουργοί‒ που δημιούργησαν «καραντινο-τραγούδια». Χιουμοριστικά αλλά και παρηγορητικά, τα τραγούδια και η μουσική μπορούν να μας συντροφεύσουν καθ’όλη τη διάρκεια του δεύτερου, πια, lockdown, ανεβάζοντας μας τη διάθεση.

Ο ύμνος της καραντίνας

Λογικά ούτε ο ίδιος ο Λουκιανός Κηλαηδόνης θα φανταζόταν, όταν έγραφε το 1986 το τραγούδι «Θα κάτσω σπίτι», πόσο θα μπορούσε να εκφράσει όλους τους Έλληνες το 2020 στη διάρκεια της καραντίνας.

Σήμερα, η Βιολέτα Ίκαρη, η Τζώρτζια Κεφαλά, η Μαρία Κηλαηδόνη, ο Χρήστος Μάστορας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Μαρίζα Ρίζου θα αράξουν σπίτι. Εσείς;

Κρούσματα, κρούσματα, κρούσματα παντού

Οι Picos Apicos, μετά το «Αχ, Ντίνα…Καραντίνα», μας βάζουν στο χριστουγεννιάτικο κλίμα με διαφορετικά για φέτος…κάλαντα. Με μια δόση χιούμορ, λένε να μη βγουν πριν εμβολιαστούν, μιας και ‒όπως λέει το τραγούδι τους‒ έχει «Κρούσματα παντού».

Θα είμαστε όλοι «Μαζί ξανά»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, παρέα με την κιθάρα και τις δύο κόρες του,μας τραγουδάει πως «θα περάσει, θα τελειώσει κάποια μέρα σαν κι αυτή. Θα το πει ο κυριούλης, έξι η ώρα στην TV». Με ένα γλυκό και μελωδικό τραγούδι ο καλλιτέχνης δίνει κουράγιο σε όλο τον κόσμο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα, υπενθυμίζοντας πως θα είμαστε όλοι «Μαζί ξανά».

Περισσότερα σε Ειδήσεις